Ererondje
Image default
Aanbiedingen

Hoe houd je de zon tegen in huis?

Hoewel zonlicht door de meesten als heel fijn wordt ervaren, is het niet altijd even fijn als de zonnestralen regelrecht in jouw gezicht schijnen. Niet alleen wordt het lastig om dan op een beeldscherm te kijken, het kan ook nog zorgen voor verkleuring van spullen en onnodige extra warmte. Gelukkig zijn er tal van manieren om de zon buiten je huis te houden zonder dat dit ten koste gaat van het zicht of lichtinval. Van zonwerend glas tot zonwering en gordijnen, er is voor ieder wat wils. 

 

Zonwerend glas

Zonwerend glas is speciaal ontworpen om warmte te weerkaatsen en te absorberen, zodat het u kan helpen de zon buiten te houden zonder al het natuurlijke licht te blokkeren. Dit type glas helpt het tegenhouden van UV stralen die meubels en tapijten na verloop van tijd kunnen doen vervagen. En als je op zoek bent naar een meer permanente oplossing, kan zonwerend glas worden geplaatst als onderdeel van een nieuwe raaminstallatie of als vervangend glas in een bestaand raamkozijn. Ook draagt dit type glas bij aan het reguleren en behouden van een prettige temperatuur in huis. 

 

Jaloezieën en gordijnen

Als je niet voor een permanente optie wilt gaan – zonwerend glas – zijn er ook andere opties die jou kunnen helpen overtollig zonlicht in stijl buiten te houden. Jaloezieën zijn er in alle soorten, maten en materialen: van hout en metaal tot stof en zelfs bamboe! Ze kunnen naar behoefte eenvoudig worden aangepast om de hele dag precies de juiste hoeveelheid licht binnen te laten. Gordijnen zijn ook een geweldige optie als je een meer decoratieve manier wilt om extra zonlicht buiten te houden en voegen ook privacy toe. 

 

De zon tegenhouden hoeft niet moeilijk te zijn! Met oplossingen zoals zonwerend glas, jaloezieën en gordijnen die tegenwoordig op de markt verkrijgbaar zijn, is het gemakkelijk om iets te vinden dat bij jouw ruimte (en jouw budget) past. Of je nu op zoek bent naar iets meer permanents zoals zonwerend glas of iets meer tijdelijks zoals jaloezieën of gordijnen, er is een optie voor iedereen die van zijn huis wil genieten zonder dat het zonlicht jouw leefomgeving benadeelt.  

 

https://www.glasgigant.nl/