Ererondje
Image default
Zorg

Hoe kies je een kindertherapeut?

Veel professionals claimen psychotherapie aan te kunnen bieden, maar het is aan jou om een ​​kindertherapeut te kiezen die het beste is voor uw kind. Het is cruciaal dat u de onderstaande informatie leest en uw potentiële therapeut dienovereenkomstig ondervraagt.

Kort antwoord?

Zorg ervoor dat de therapeut van uw kind is opgeleid in de meest actuele, wetenschappelijk gebaseerde benaderingen op psychotherapie, zoals cognitieve gedragstherapie en interpersoonlijke psychotherapie. Naast kinderpsychologen uit traditionele opleidingen, kunnen psychologen uit andere programma’s en diverse andere zorgverleners, zoals schoolpsychologen, sociaal Werknemers, psychiaters of huwelijksfamilie therapeuten ook goede opties zijn, afhankelijk van hun ervaring met wetenschappelijk gebaseerde benaderingen. Doe je huiswerk over wat voor soort kindertherapie een praktijk aanbiedt alvorens een evaluatie afspraak in te plannen.

 

Hebben zij een vergunning om geestelijke gezondheidszorg te bieden?

Wees voorzichtig! In veel plaatsen kan bijna iedereen zich een “kindertherapeut” of een “kinderadviseur” noemen, zelfs zonder enige vorm van relevante opleiding. Maar slechts een paar zijn gelicentieerd om een ​​geestelijke gezondheidszorg aan te bieden, en het is van cruciaal belang dat u en uw kind behandeld worden door iemand met een vergunning om dit te doen. Zorg ervoor dat de persoon die u kiest de officiële referentie heeft van een “gelicentieerde psycholoog”. Let op dat een licentie , Hoewel belangrijk, niet garandeert dat de persoon een achtergrond zal hebben in de meest bewijsgebaseerde aanpak voor uw kind. Een licentie kan beschouwd worden als een noodzakelijke maar een onvoldoende referentie.

 

Wat houdt een kinderpsycholoog in?

De overgrote meerderheid van psychologen die met kinderen werken, zijn klinische kinderpsychologen. Behandeling en schoolpsychologie zijn echter gerelateerde gebieden en kunnen relevant zijn voor de moeilijkheden van uw kind.

Kinderpsychologen zijn meestal getraind om problemen te behandelen die veel voorkomend zijn voor het leven van de meeste mensen. Als uw kind een aantal algemene gedragsproblemen ondervindt, zou u wellicht interesse hebben in het zien van een psycholoog.

 

Een kinderpsycholoog in de buurt

Als ouder wilt u uiteraard de beste en gemakkelijkste mogelijkheid voor uw kind. Als u de mogelijkheid heeft kunt u het beste kiezen voor een psychologenpraktijk bij u in de buurt. Stel u woont in Enschede, dan kunt u terecht bij een psychologenpraktijk in Enschede voor uw kind.

Wat houdt een kinderpsycholoog in?

Voor meer info : https://www.doppazorg.nl/kindertherapie