Ererondje
Image default
Sport

Hoe kun je met cardio fitnessapparaten gespierder worden?

Wil je meer gespierd worden? Dan is het belangrijk dat je lichaam in beweging komt. De makkelijkste manier om een ​​beweging te doen die de spieren zal laten groeien, is door cardio fitness apparaten te gebruiken. Het probleem is dat veel mensen niet weten hoe ze deze apparaten moeten gebruiken voor hun spiergroei en versterking van hun conditie.

 

Welke fitness apparaten zijn geschikt voor cardio én spiergroei?

Als we kijken naar het aanbod fitness apparaten, kunnen we ons voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Loopbanden, roeitrainers, crosstrainers, hometrainers… het zijn maar enkele van de vele cardio fitness apparaten die je kunt vinden.

Het is belangrijk om te begrijpen dat elke fitness apparaat ervoor zal zorgen dat jouw lichaam in beweging blijft, maar niet alle apparaten hebben dezelfde effect op spiergroei.

Het ene apparaat is alleen geschikt voor cardio, het andere apparaat is voornamelijk bedoeld om spieren te versterken.

Als je op zoek bent naar een apparaat dat beide doelstellingen kan bereiken, ga dan voor de roeitrainer. Met een roeitrainer ga je namelijk aan je conditie werken en spieren kweken tegelijkertijd. Hoe dat in z’n werk gaat leggen we nu uit.

 

Waarom een roeitrainer ideaal is om conditie op te bouwen

De roeitrainer is een uiterst geschikt apparaat om conditie op te bouwen. Zo kunnen ze in een aantal weken tijd verder gaan dan met een ander apparaat. Eén van de redenen waarom roeitrainers zo’n sterke conditieschakel zijn, is dat het lichaam veel werk moet verrichten.

Tijdens de workout mag je dan ook rekenen op een relatief hoge hartslag, wat weer zorgt voor een geweldige conditie-boost. Om dat correct bij te houden, opteer je best voor een hartslagmeter via borstband. Zo kun je perfect een hartslagprogramma volgen wat het beste is om conditie op te bouwen.

 

Waarom een roeitrainer ook geschikt is om spieren te kweken

Op een roeitrainer zet je verschillende spieren aan het werk. Dat betekent dat je ook spieren kunt opbouwen door regelmatig op een roeitrainer te trainen.

Je buikspieren, rugspieren, armen en schouders komen allemaal aan bod.

Wanneer je op een roeitrainer traint ben je continu in beweging. Dat is goed voor het afvallen van vet maar ook spiermassa wordt dus opgebouwd.

Je zult dan ook merken, één tot enkele dagen na een workout op de roeitrainer dat je spieren wat strammer aanvoelen. En dat wilt zeggen dat je spieren zich terug herstellen. Het is dan ook tijdens die herstelfase dat je echt spieren kweekt.

Voordat je spieren kweekt moet je deze namelijk een beetje scheuren. Je lichaam zal deze spieren doen herstellen door extra weefsel aan te bouwen wat zich vertaalt in extra spieren.

Lees ook: Welke spieren train je met een roeitrainer

 

Welke andere cardio fitness apparaten zijn het overwegen waard?

Naast roeitrainers zijn er nog enkele andere cardio fitness apparaten die het overwegen waard zijn als je zowel wel aan je conditie als spiermassa wilt werken. De loopband bijvoorbeeld zal je conditie goed doen opbouwen en je ontwikkelt er ook meer beenspieren mee.

De crosstrainer is dan weer minder geschikt om spieren op te bouwen. Dan ga je beter voor een goede hometrainer. Door de fietsbeweging train je met een hometrainer namelijk je beenspieren meer dan met pakweg een crosstrainer.

 

 

Besluit

Als je zowel aan je conditie wilt werken én spiermassa wilt opbouwen dan heb je maar 1 apparaat dat aan alle vereisten voldoet en dat is de roeitrainer. Ondanks dat dit misschien niet het meest populaire fitnessapparaat is, is het wel het meest efficiënte voor je doelstellingen.

https://www.loopbanden-vergeleken.nl