Ererondje
Image default
Adverteren

Is jouw webshop nog SEO proof?

Als je een webshop hebt dan is het natuurlijk wel de bedoeling dat je je producten verkoopt. Omdat een webshop beginnen niet zo heel moeilijk is, is dit een populaire bijverdienste voor veel mensen. Maar als je een webshop online hebt staan waar nooit iemand wat bestelt schiet het natuurlijk niet op. Het is dus de kunst ervoor te zorgen dat je website bezoekers trekt en dan liefst bezoekers die ook nog een bestelling plaatsen. Als er veel concurrentie is dan is het belangrijk dat jij als de leukste en de beste webshop naar boven komt in de zoekresultaten van Google en zijn collega’s.

SEO is belangrijk voor je webshop

De teksten die je voor je webshop gebruikt moeten SEO proof zijn. SEO staat voor Search Engine Optimization. Gebruik woorden en woordcombinaties die populair zijn in jouw branche en verwerk ze in de teksten op je website. Doe dat wel subtiel, want een te veel vaan zoekwoorden zorgt ervoor dat je website een spam penalty krijgt en dat is zeker niet gunstig voor de zoekresultaten. Een SEO webshop is dan ook geoptimaliseerd en bevat precies het juiste percentage aan zoekwoorden. Daar zijn handige tools voor die je online kunt vinden. Maar er is nog een betere optie als je goede teksten op je website wilt: uitbesteden.

Een SEO schrijver aan het werk voor jouw webshop

Als je het lastig vindt om voor je webshop goede teksten te schrijven dan kun je dit uitbesteden aan een professionele tekstschrijver. Die kan aan de hand van door jou gegeven aanwijzingen teksten schrijven voor de producten op je website. Maar ook algemene teksten zoals op je homepage of op de pagina met veel gestelde vragen kunnen worden herschreven naar SEO. Zo zorg je ervoor dat je website goed gevonden wordt. Daarnaast kun je gebruik maken van landingspagina’s met specifieke zoekwoorden. Hier komen mensen  terecht die deze zoektermen invoeren in een zoekmachine. Vanaf landingspagina kunnen zij dan de rest van je website bekijken.

Laat je website beoordelen op SEO proof status

Voordat je je website gaat laten herschrijven kun je een professional laten beoordelen of de website wel of niet SEO proof is. Zo niet dan kan dit worden aangepast. Het is soms niet nodig om alle teksten opnieuw te laten schrijven. Soms kunnen ze worden herschreven of aangevuld. Dit betekent vaak een besparing van de kosten voor een professionele schrijver.

Voor meer info : https://www.textmakelaar.nl