Ererondje
Image default
Adverteren

Te veel aan je hoofd

Ken je dat gevoel dat je echt even te veel aan je hoofd hebt? Je moet van alles onthouden, iedereen vraagt dingen van je, je voelt je onrustig en je kunt er echt niets bij hebben. Rust in je hoofd is heel belangrijk. Zonder rust in je hoofd, kun je niet goed presteren en voel je je niet fijn. Het is dus belangrijk dat je die rust in je hoofd kunt bewaren, en weer terug kunt vinden als je het even kwijt bent geraakt. Vooral voor mensen met HSP is dit belangrijk, want dan zijn veel prikkels je al snel te veel. In dit artikel lees je een aantal tips.

Waarom heb je zo veel aan je hoofd? Waarschijnlijk omdat je meer doet dan je aan kunt. Je kunt dus niet anders dan beginnen met ‘nee’ zeggen. Je kunt niet alles doen en daarom moet je prioriteiten stellen. Wat is voor jou echt belangrijk? Geef je daar op het moment wel genoeg aandacht aan? Wat kun je misschien laten vallen om meer tijd te krijgen? Allemaal dingen om jezelf af te vragen. Je hoeft namelijk echt niet alles te doen wat men van je vraagt, dan word je gillend gek!

Vervolgens is het belangrijk om de dingen die je doet met volledige aandacht te doen. Dit is fijn voor je hersenen, want dan hoeven ze niet steeds te schakelen. Doe je dingen zonder aandacht, dan doe je vaak meerdere dingen tegelijk. Dit vinden je hersenen niet leuk en dat veroorzaakt dat onprettige gevoel dat je weinig controle hebt en dat je hoofd overloopt. Doe dus zo veel mogelijk één ding tegelijk. Je denkt misschien, daar heb ik geen tijd voor, ik moet wel multitasken. Maar het schijnt dat je uiteindelijk minder tijd kwijt bent als je één ding tegelijk doet, omdat je het dan meteen goed doet.

Wil je hier meer over weten? Er is een goed hsp boek waarin nog meer wordt verteld over dit soort dingen.

Voor meer info : https://onesessioncoaching.nl/

Gerelateerde artikelen

Whiskey glazen zijn uniek op het internet verkrijgbaar.

Vazen als verjaardagscadeau geven.

Is jouw webshop nog SEO proof?