Ererondje
Image default
Tuin en buitenleven

Maak je tuin zomer klaar

De zomer zit er aardig aan te komen. Dit betekent dat we allemaal weer massaal naar buiten kunnen om lekker in de zon te liggen. Als je het geluk van een tuin hebt, kan je hier natuurlijk goed gebruik van maken. Vaak is het voor veel mensen een probleem om de tuin netjes te houden in de winter. De plantjes sterven, het gras is dor en het ziet er gewoon allemaal net niet uit zoals je zou willen. De mogelijkheden voor een mooie tuin zijn eindeloos. In dit artikel lees je een paar leuke ideeën voor het pimpen van je tuin.  

Iedereen kijkt altijd uit naar het mooie weer, maar als de zon dan ook echt gaat schijnen vinden we het al snel te warm en willen we in de schaduw. Schaduw creëren kan je doen door een simpele parasol neer te zetten, maar je kan ook een schaduwdoek ophangen. Als je je aan een budget moet houden, kan je dit ook doen met een oud tafelkleed of laken uit de slaapkamer. Zorg er natuurlijk wel voor dat deze schoon is. 

Als je budget wat groter is, kan je ook een vijver of fontein aanleggen in je tuin. Het geluid van stromend water werkt vaak erg rustgevend. Je moet wel met een aantal dingen rekening houden bij het aanleggen van een vijver of fontein. Je moet investeren in een goede fonteinpomp en vijverpomp. Als je dit niet doet zal het water stil komen te staan en zal er alg in je water komen.  

Als na de lange winter de tuinmeubels weer tevoorschijn komen, is het wellicht tijd voor een nieuw setje kussens. Je kan gaan voor dezelfde kleur, maar denk ook eens aan een leuk knal kleurtje om de boel wat op te frissen. Als je dit te veel geld vind, kan je ook kiezen voor nieuwe sierkussens. 

Voor meer info : http://www.waterpompshop.nl