Ererondje
Image default
Sport

Paardrijbroeken en -handschoenen zorgen voor extra grip tijdens het rijden

Paardrijbroeken en -handschoenen zorgen voor extra grip tijdens het rijden

 

Paardrijhandschoenen

Paardrijhandschoenen kun je kopen in verschillende stijlen en stoffen. Ze zijn verkrijgbaar in alle kleuren en maten. In ieder seizoen bieden ze de ruiter een groot voordeel voor tijdens het rijden. Vaak denken mensen dat iedere handschoen gewoon hetzelfde is. Maar er is wel degelijk een verschil, bijvoorbeeld:

  • All Season handschoenen
  • Kinderhandschoenen
  • Winter handschoenen
  • Zomer handschoenen
  • Western handschoenen 
  • Rijhandschoenen

Zo heb je voor ieder seizoen een ander soort handschoenen te koop. In de zomer kies je de zomerhandschoenen. Deze zijn licht van gewicht, ventilerend en zorgen voor comfort. Hierdoor krijg je geen last van zweterige handen. Daarnaast zorgen ze voor een aangenaam gevoel en dat je nauw in contact bent met de teugels. In tegenstelling tot de zomerhandschoenen kent de winterhandschoen hele andere voordelen. In de winter kan het vaak erg koud zijn en dan is het sowieso al heel fijn om handschoenen te dragen. De winterhandschoenen houden je handen lekker warm. Ze laten je de paardenmond goed voelen en zorgen er voor dat je de teugels beter kunt vast houden. Het materiaal waar de handschoenen van zijn gemaakt kan heel erg verschillen, zo heb je leren handschoenen maar er zijn ook handschoenen die van synthetische stoffen zijn gemaakt. Meestal zijn rijhandschoenen van binnen gevoerd dit is erg fijn is als het wat kouder is. Het zijn stevige handschoenen maar als nog zeer soepel om te dragen. Verder heb je ook nog vier seizoenen handschoenen. Deze kun je het hele jaar door dragen. Maar toch wordt het aangeraden om andere handschoenen aan te schaffen wanneer er weer een nieuw seizoen doorbreekt. Handschoenen zijn verkrijgbaar voor zowel kinderen als volwassenen. De meeste handschoenmaten worden weergegeven in inches. Dat klinkt heel lastig maar dat is heel gemakkelijk om te rekenen in een matentabel. De juiste maat meet je door het breedste stuk van je hand rondom op te meten. Dan kun je de matentabel erbij pakken en binnen een paar seconden weet je de juiste maat al.

Rijbroeken

Paardrijden zonder het dragen van een rijbroek is niet heel verstandig. Tijdens het paardrijden schuren je benen constant langs je broek. Dat voelt niet alleen heel erg onprettig maar het kan zelfs tot verwondingen leiden. Zorg er daarom voor dat je altijd een rijbroek draagt tijdens het trainen of een buitenrit met je paard. Paardrijbroeken kun je kopen in allerlei soorten en maten. Je kunt ze kopen in gekke printjes of zelfs met glitters. Niets is te gek. Maar vaak kiezen ruiters ervoor om hun broek wat rustiger te houden. Daarnaast is de pasvorm bij de paardrijbroek erg belangrijk. De pasvorm bepaalt tenslotte hoe de broek zit. Hoe comfortabeler de broek zit des te prettiger zal je paardrijden.

 

De paardrijbroek in de winter

Wanneer het weer wat kouder begint te worden, wordt het aangeraden om een thermorijbroek te dragen. Deze broek houdt de lichaamswarmte vast en de kou van buiten tegen. Ook voor de regenachtige dagen is er een rijbroek. Deze bedekt de bovenbenen en zorgt ervoor dat je benen droog blijven. In de winter kiest de ruiter er meestal voor een rijbroek te dragen van soft shell. Deze stof is water en winddicht en houden je benen lekker warm. Zo hou je het rijden beter vol en wordt je niet belemmerd door het koude weer.

Zomer

In de zomer draagt men meestal een rijbroek van een wat dunnere stof die goed ademt. Dat is lekker koel en je krijgt niet snel de mogelijkheid om te gaan zweten. 

Je kunt paardrijbroeken in verschillende prijsklasses kopen, maar het is erg belangrijk om voor een kwalitatief goede rijbroek te kiezen.

 

Wanneer je een rijbroek van goede kwaliteit wilt kopen maar niet teveel wilt uitgeven is het verstandig om verschillende ruitersport sales of bijvoorbeeld Ruitersport Veilingen af te gaan, hier worden gloednieuwe ruitersport artikelen van oudere collecties aangeboden tegen scherpe prijzen.

 

Overige rijbroeken en eigenschappen van de paardrijbroek

Ook zijn er rijbroeken verkrijgbaar met een leren zitvlak. Een paardrijbroek met leren zitvlak zorgt ervoor dat je meer grip aan het zadel hebt en hiermee kun je stiller in het zadel blijven zitten. Daarnaast bestaan er rijbroeken met kniestukken van leer of anti-slip materiaal wat er ook voor zorgt  dat de ruiter makkelijker stil kan blijven zitten in het zadel. Er zijn ook ruiters die kiezen voor wedstrijden ( Concoursen ). Bij wedstrijden wordt er meestal een witte rijbroek gedragen. Dat ziet er netter en stijlvoller uit. Rijbroeken zijn er in alle maten te krijgen voor kinderen tot rijbroeken in grote maten, Ook hebben de modellen voor heren, dames en kinderen  ieder hun eigen pasvorm. Daarom is het ook erg belangrijk dat je je goed verdiept in de maat van een rijbroek. Als je de verkeerde maat draagt zal dit niet heel prettig zitten. Om erachter te komen wat de maat is voor je rijbroek is, moet je eerst je taille opmeten en daarna je binnen beenlengte en je buitenbeenlengte. Vervolgens zoek je een matentabel op en hoef je alleen maar je maat af te lezen in de tabel.

Voor meer info : https://123ruitersport.nl/paardrijkleding/rijbroeken.html