Ererondje
Image default
Horeca

Trouwen in kasteel Ruurlo

Kasteel Ruurlo wordt beschouwd als een van de mooiste kastelen in de Achterhoek, een weelderig groene regio vol met bossen, landbouwgronden, landgoederen en historische kastelen. De naam bestaat al in de 14e eeuw in de Nederlandse archieven. Hoewel het kasteel dat je vandaag voor je ziet niet uit die periode dateert, toont het trots de architectonische geschiedenis uit vijf andere eeuwen, en de oorspronkelijke lay-out is bijna volledig intact. In grote lijnen, het huidige uiterlijk dateert uit de 16e en 17e eeuw, met een aantal gevoelig ontworpen moderne toevoegingen. De naburige oranjerie van het kasteel is nu een trouwlocatie en een heerlijke eetgelegenheid, of het nu gaat om lunch, high tea of ​​privé-evenementen.

 

Een hedendaags museum in een monumentaal pand

In 2013 werd het kasteel gekocht door Hans Melchers, die het heeft omgetoverd tot de tweede locatie voor Museum MORE. Zoals veel Nederlandse kastelen en hun interieurs hebben de collecties van Ruurlo hun eigen verhalen te vertellen. Tegenwoordig herbergt het echter ook de grootste collectie werken van de Nederlandse kunstenaar Carel Willink (1900-1983). Willink is beroemd om zijn neorealistische schilderijen, of zoals hij zijn werk liever noemde: ‘imaginair realisme’. Hij verwierf een reputatie als een opmerkelijke schilder van monumentale, architecturale decors en onheilspellende luchten. Naast deze werken toont Museum MORE vijf speciale creaties van de Chinees-Nederlandse modeontwerper Fong Leng.

 

Grote tuinen

De tuin rond Kasteel Ruurlo is in de loop van de eeuwen veranderd en aangepast aan de mode en wensen van zijn bewoners. Bijvoorbeeld, de typische 18e-eeuwse, Frans geïnspireerde formele tuin, met een rechtlijnige lay-out, maakte uiteindelijk plaats voor een ruige Engelse landschapstuin aan het begin van de 19e eeuw. Een aantal gerenommeerde landschapsarchitecten hebben hier hun stempel gedrukt, waaronder die van Zocher en Petzold. Hun prachtige parklandschap is gevuld met kronkelige paden, waterpartijen, glooiende heuvels en verrassende vergezichten. De oorspronkelijke gracht van het kasteel werd ook omgezet in een iconische vijver.

 

Verlies jezelf op doolhof Ruurlo

Ook in de buurt van Kasteel Ruurlo ligt Doolhof Ruurlo, een beukhaag doolhof, geïnstalleerd door Sophie van Heeckeren in 1890-91. Het doolhof behoorde oorspronkelijk toe aan het kasteel, hoewel het in de jaren 1970 en ’80 werd hersteld en een populaire attractie werd als het grootste doolhof van Nederland. Het beslaat ongeveer een hectare en heeft 1188 meter aan paden. De lay-out is eigenlijk gebaseerd op een ontwerp van architect en tuinarchitect Daniel Marot, die de Lodewijk XIV-stijl in de 17e eeuw in heel Nederland en Engeland heeft helpen verspreiden. Een ander opmerkelijk kasteel waar u zijn invloed kunt zien, is Het Loo Palace.

Voor meer info :