Ererondje
Image default
Alarmsysteem

Vakmanschap van lockpicking

Om een slot te openen gebruik je normaliteit gewoon de sleutel voor dat slot. Maar er zijn ook mensen die het als een uitdaging zien om een slot op te lossen als een puzzel. Ze zien het als een sport om een slot met behulp van lockpicking tools door het sleutelgat te openen!
 

Vakmanschap van lockpicking

Het is een lastige opdracht om een slot op deze manier te openen en praktisch gezien is het zeker niet de beste oplossing. Het gaat dus echt om de uitdaging om het vakmanschap te bemeesteren.
 
   

 

Zorgen over lockpicking

De zorgen die veel mensen hebben over het onterecht gebruiken van deze methodes is dus ongegrond. Deze angsten zijn beinvloed door beelden van actie films waarin het de acteurs altijd heel gemakkelijk af gaat om een slot te openen met lockpicking. Maar in de realiteit is dit dus zeker niet zo makkelijk. Sommige beoefenaars van de lockpick sport doen er namelijk wel weken of zelfs maanden over om een bepaald slot te openen. Ook is er totaal geen zekerheid of het slot uberhaupt wel open gemaakt kan worden met behulp van lockpicking technieken.
 
Er zijn wel bepaalde type sloten bekend die gevoelig zijn voor lockpicking. Deze kunnen wel redelijk makkelijk en snel geopend worden met lockpicking. Maar dit zijn vaak erg low budget sloten gemaakt in China waar je eigenlijk al van uit gaat dat ze weinig bescherming bieden.
 
De lockpick sport is nog niet zo heel lang bekend en is gegroeid uit de computer hackers cultuur. Ook computer hackers worden vaak als inspiratie bron gebruikt in films. Maar men vergeet dat het ook computer hackers zijn geweest die ervoor gezorgd hebben dat er uberhaupt computers bestaan.
 

Creativiteit is goed voor ontwikkeling

Ontwikkelingen zoals het ontstaan van het internet zijn geboren door de creativiteit van nieuwsgierige hackers. Met zo’n zelfde houding zijn lockpickers ook bezig met het spelen met fysieke beveiliging. Door deze speelse houding leren we nieuwe dingen over onze huidige beveiliging!
 

Voor meer info : http://www.lockpickinguniversiteit.nl/blog/