Ererondje
Image default
Alarmsysteem

Sleutel kwijt, probeer lockpicking!

Het is je vast wel eens voorgekomen dat je een sleutel kwijt raakt. We gebruiken ze zoveel en ze zijn zo klein dat dit erg makkelijk voor kan komen. Of het nu gaat om je voordeur slot van je huis of de sleutel van je fiets. Het blijft een vervelende kwestie waar veel tijd en energie aan verloren gaat. In dit artikel wil ik je wat tips geven om met deze situatie om te gaan. Allereerst is er natuurlijk de meest voor de hand liggende optie namelijk het bellen van een slotenmaker. Deze zijn er in gespecialiseerd om het slot te openen vaak gaat dit echter wel gepaard met permanente schade.

Het kan dan nog wel eens duur oplopen aan gezien je niet alleen voor de slotenmaker moet betalen maar ook voor een nieuw slot. Sommige slotenmakers hebben ook nog wel eens de neiging om erg hoge tarieven te rekenen wanneer je bijvoorbeeld in het weekend of na normale werktijden belt. 

 

Zelf je slot openen

Niet veel mensen weten het maar het is ook heel goed mogelijk om zelf de technieken toe te passen die de slotenmaker gebruikt. Op deze manier kun je aardig wat kosten besparen. Echter heb hier wel de juiste gereedschappen en de benodigde oefening voor nodig. Op het internet zijn hier veel andere video’s leuk vinden die je hier verder mee kunnen helpen. Maar het eindresultaat is alsnog dat je het slot schade toebrengt en dat je een nieuw slot zult moeten aanschaffen. Maar zoals je misschien wel eens in films heb gezien is het ook mogelijk om een slot vanuit het sleutelgat open te manipuleren. Hiervoor gebruik je speciaal gereedschap dat bekend staat als lockpicks. Vaak kun je een complete lockpick set kopen waar alles in zit wat je nodig hebt.

Voor meer info : https://www.lockpickinguniversiteit.nl/wat-iedereen-hoort-te-weten-over-slotenmakers/