Ererondje
Image default
Entertainment

Wat is het verhaal achter de ooievaar die een baby brengt?

De ooievaar is een populair symbool van het brengen van baby’s. Het verhaal erachter is dat een vrouw al negen maanden zwanger is en op het punt staat te bevallen van haar baby. De ooievaar vliegt naar binnen en neemt de baby weg van de vrouw zodat ze niet hoeft te bevallen. De bekendste versie van dit verhaal komt uit Europa, waar de ooievaar baby’s ter wereld brengt in ruil voor snoep of munten. Het is niet duidelijk waarom Europese ouders de ooievaar begonnen te gebruiken als een symbool voor het afleveren van baby’s, maar het kan zijn omdat ze geloofden dat vogels over bergen en oceanen konden vliegen. In sommige landen, zoals China, geloven mensen dat kraaien baby’s brengen in plaats van ooievaars.

Verschillende versieringen van ooievaars voor als je een kind krijgt

Vroeger dacht men dat ooievaars baby’s brachten. Dit was te wijten aan het feit dat ze hun nesten op daken bouwden. Verschillende culturen hebben verschillende opvattingen over de ooievaars. Sommige mensen denken dat wanneer je een ooievaar ziet, dit een teken van geluk is, omdat het betekent dat je binnenkort een baby zult krijgen. Anderen geloven dat als je een ooievaar ziet, je misschien zwanger bent of een ongeboren kind hebt. De decoratie van de ooievaars varieert afhankelijk van de cultuur en de periode waarin ze worden waargenomen. Als iemand bijvoorbeeld een witte ooievaar ziet, wordt dat in sommige culturen gezien als pech omdat het betekent dat de dood nabij is. In andere culturen, zoals Duitsland, worden witte ooievaars gezien als geluk omdat ze liefde en geluk vertegenwoordigen.

Een opblaaspop van een ooievaar

Een opblaasbare pop van een ooievaar is speelgoed dat kinderen gebruiken om te leren over het proces van het afleveren van baby’s. Play-Doh is een modelleermiddel dat kinderen gebruiken om hun eigen speelgoed, figuren en andere objecten te maken. De opblaasbare ooievaarspop is speelgoed dat kinderen gebruiken om te leren over het proces van het ter wereld brengen van baby’s. Het bestaat al heel lang en kan in klaslokalen of thuis worden gebruikt. De pop is gemaakt van plastic en er zit een buis aan vast. Wanneer je in de buis blaast, wordt de pop opgeblazen en “lost” een baby uit zijn mond. Een opblaasbare ooievaarspop is meestal gemaakt van plastic en heeft een buis eraan. Wanneer je in de buis blaast, wordt de pop opgeblazen en “lost” een baby uit zijn mond.