Ererondje
Image default
Industrie

Acrylaat als alternatief voor glas

Acrylaat is een prachtig materiaal. De meesten onder ons kennen acrylaat als plexiglas, perspex of PMMA. Daar waar glas wordt gebruikt, wordt deze steeds vaker vervangen door acrylaat. Deze kunststof heeft zoveel voordelen ten opzichte van glas, dat het steeds meer in onze omgeving voorkomt. Niet altijd valt het ons op maar acrylaat komt overal om ons heen voor. Van gebruiksmiddel tot decoratie en van beschermingsproduct tot kunstwerk. Er zijn zo’n standaard 100 kleuren acrylaat en daarnaast zijn er nog verschillende opaal en smoke tinten. Acrylaat wordt standaard als plaat, staaf of blok geleverd.

Beveiliging door middel van acrylaat

Een grote liefhebber van acrylaat is de kunsthandel en branches die dure artikelen verkopen, zoals bijvoorbeeld een juwelier. Als we als voorbeeld een museum nemen, dan zie je acrylaatkappen die over kostbare, unieke kunstwerken of historische objecten staan geplaatst. Het acrylaat is vele malen slagvaster dan glas en beveiligd dus beter. Omdat acrylaat helderder is dan glas, blijft het object uitermate goed zichtbaar. Daarnaast zorgt de kap ervoor dat het kunstwerk onaangetast blijft. Vuil en stof krijgen door de kap ook geen grip op het object. Dit geldt uiteraard ook voor exclusieve, dure juwelen of kostbare horloges.

Nog meer voordelen van acrylaat

Acrylaat is 25 keer zo licht als glas en vele malen sterker. Het materiaal krast niet zo snel als glas, wat ook een groot voordeel is. Breekt een acrylaatplaat toch, dan zullen er zich geen scherven gaan vormen. Beglazing van acrylaat komen we veel tegen bij boten. Maar ook caravans en campers hebben acrylaat beglazing. Je ziet het materiaal ook bij balustrades en balkonafscheidingen. Het gebruik van acrylaat in de voedingsindustrie is hoog. Deze kunststof is totaal veilig voor voedingsstoffen. Daarnaast is acrylaat eenvoudig en goed te bewerken. Het kan worden gezaagd, vervormd, er kan in worden geboord, het kan worden bedrukt en nog veel meer.

Voor meer info :