Ererondje
Image default
Zakelijke dienstverlening

Bijscholing MS Excel

Binnen ons bedrijf werken wij veel met Microsoft Office software, waaronder Excel. Onze buitendienst medewerkers gebruiken Excel voor het maken van berekeningen naar aanleiding van offerte aanvragen. Maar dat gaat niet altijd goed; er wordt nogal eens een fout gemaakt die achteraf hersteld moet worden, vaak in het nadeel van de klant. Om dit te voorkomen ben ik op zoek gegaan naar een Excel training om onze medewerkers beter en sneller te leren omgaan met Excel en specifieke berekeningen en functies die vaak worden gebruikt. Op zich een lastige klus, want onze buitendienst medewerkers wonen verspreid over Nederland en hebben volle agenda’s.

Een MS Excel training via e-learning

Nadat ik me had verdiept in de mogelijkheden kwam ik uit op een ideale manier van trainen die op je eigen locatie kan plaatsvinden: e-learning. Hierdoor was het niet nodig iedereen te laten verzamelen op ons hoofdkantoor. Dat scheelt tijd en geld. Er kan op diverse niveaus een training Excel worden gevolgd, van beginneling tot professional. Toen ik de lesstof van de verschillende trainingen bekeek bleek dat dát wat wij onze buitendienst medewerkers juist wilden laten leren, niet in één training te vangen was. Zou het mogelijk zijn een training op maat via e-learning te organiseren?

Gerenommeerde opleidingsinstituten leveren kennis op maat

Er zijn enkele uitstekende opleiders in Nederland die ook trainingen op maat aanbieden. En tot mijn verrassing ook via de e-learning methode. Ik heb TailoriT benaderd met de vraag of zij de specifieke onderdelen waarmee onze medewerkers werken, in een e-learning programma zouden kunnen behandelen. Dit was geen enkel probleem. Er werd een afspraak gemaakt en we hebben samen de lesstof besproken en de manier waarop ik de medewerkers kon instrueren zodat zij probleemloos vanuit welke plek dan ook op de door hen geschikte momenten de training konden volgen. Ik ben erg tevreden met het resultaat.

 

 

Voor meer info :