Ererondje
Image default
Kinderen

De ontwikkelingen van kinderen staat voorop bij Kinderdagverblijf De Groene Tuin

 

Bij Kinderdagverblijf De Groene Tuin staat de ontwikkeling van kinderen voorop! Wilt u weten hoe? Lees dan verder! Kinderdagverblijf De Groene Tuin zet de veiligheid, blijdschap en ontwikkeling van kinderen voorop! 

Bij Kinderdagverblijf De Groene Tuin wordt de Persoonlijke ontwikkeling optimaal ontwikkeld

Kinderdagverblijf De Groene Tuin biedt talloze gelegenheden en activiteiten om de persoonlijke ontwikkelingen van kinderen tot in de uiterste te ontwikkelen. Wat wordt er verstaan onder persoonlijke ontwikkelingen? Onder persoonlijke ontwikkelingen wordt persoonskenmerken, ook wel eigenschappen, verstaan. Dit zijn onder andere: zelfstandigheid, zelfvertrouwen, veerkracht, creativiteit, flexibiliteit en nog veel meer. Al deze kenmerken geven de kinderen de mogelijkheid om in staat te zijn om allerlei typen problemen adequaat en rationeel aan te pakken en op te lossen. 

Hoe wordt dit gedaan?

Dit wordt heel simpel gedaan door middel van verschillende spelletjes en situaties. Het is namelijk zo dat variërende omstandigheden de kinderen de mogelijkheid geeft om zich goed aan te passen. Het aanpassen aan turbulente situaties is ook een goede eigenschap waar de kinderen voor getraind moeten worden. Vooral bij de jonge kinderen zijn exploratie en spel de belangrijkste middelen om een daadwerkelijk grip te krijgen op de omgeving. Dit wordt bevorderd door inrichting van ruimte met verschillende materialen en activiteiten. Dit ontwikkeld ook hun ruimtelijke ontwikkeling. De verschillende materialen en spelletjes moeten wel afgestemd zijn op de leeftijd van het kind. De aanwezigheid van bekende leeftijdsgenoten is ook een belangrijk onderdeel. De aanwezigheid van leeftijdsgenoten die ene kind kent, zal hun sociale vaardigheden en het gevoel van betrouwbaarheid en veiligheid zeer optimaliseren. Dit zal de relatie en communicatie  tussen een kind en zijn vriendjes bevorderen. 

Kinderdagverblijf de groene tuin hecht veel waarde aan de persoonlijke, sociale en emotionele ontwikkeling van het kind. Daarom heeft Kinderdagverblijf De Groene tuin ook zeer veel mogelijkheden te bieden die deze ontwikkelingen op een kindvriendelijke en wijze manier optimaliseren. Ook wordt het gebruiken van normen en waarden bij het maken van beslissingen bij Kinderdagverblijf De Groene Tuin goed aangeleerd.