Ererondje
Image default
Kinderen

Hoe zorg ik voor een kinderkamer die gezond is?

Bij het inrichten van een kamer voor je kind kijk je vooral naar de uitstraling en de mooiheid van de kamer. In de praktijk vergeten ouders nog wel is dat er ook belang is bij een gezonde kinderkamer. Gezondheid kan zitten in de materialen die worden gebruikt, maar ook in het comfort van de meubels. In deze blog staat de gezondheid van een slaapkamer van een kind centraal. Er worden verschillende zaken neergelegd die je niet mag vergeten, en daarnaast worden ook enkele tips meegegeven.

Schadelijke stoffen

Er kunnen door verschillende oorzaken schadelijke stoffen heersen in de slaapkamer. Zo kun je denken aan de verf die op de muren zit of de stoffen van de meubels. Het is daarom belangrijk om gebruik te maken van verf op waterbasis, en voor de rest waakzaam te zijn voor deze schadelijke dampen. Dit kan verder ook zitten in bouwmaterialen en gordijnen.

Hygiëne

Het is ook belangrijk dat een kinderkamer schoon is, dan zal je misschien denken dat is logisch, maar toch gaan daar nog wel is dingen mis. Zo is het belangrijk om te kijken naar de luchtvochtigheid in de kamer. Een niet goede luchtvochtigheid kan zorgen voor schimmels bacteriën en andere problemen. Ook het regelmatig wassen van beddengoed en andere spullen is daarbij belangrijk. Bij de hygiëne komt ook de ventilatie en de tempratuur kijken die in de slaapkamer heerst. Tegenwoordig zijn woningen steeds beter geïsoleerd, ook doormiddel van dubbel glas. Dit houdt ook in dat er meer droge lucht heerst en dus minder zuurstof binnenkomst. Het is daarom goed om te kijken naar de manier van ventilatie. Dit kan zijn met een rooster in een van de ramen. Een plant in de slaapkamer kan ook een ideale toevoeging zijn. Een plant zorgt namelijk voor extra zuurstof en het zuiveren van de lucht. De tempratuur heeft vooral te maken met wat aangenaam is voor je kind om in te slapen. De normale en goede tempratuur is achttien graden.

Meubels

Naast de eerdere punten die zijn besproken, zijn de meubels ook erg belangrijk met in het bijzonder het bed. De gezondheid van een kind wordt sterk beïnvloed door een goed bed. Een goede nachtrust is voor iedereen belangrijk en dus ook voor kinderen. Kinderen zitten in de groei, en als zij dus niet goed liggen op een bed of zitten op een stoel, dan kan dit voor gezondheidsproblemen zorgen. Het is daarom dus goed om nauwkeurig te kijken naar welk bed je bijvoorbeeld aanschaft. Een goed eenpersoonsbed vind je bijvoorbeeld bij Emob. Deze partij heeft een groot aanbod in eenpersoonsbedden en hier zal vast iets goeds tussen zitten voor jouw kind.