Ererondje
Image default
Zakelijke dienstverlening

Een animatievideo laten maken: de bedrijfsanimatie uitgelicht

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een animatievideo te laten maken om bijvoorbeeld informatie op een leuke en simpele wijze over te brengen of om potentiële klanten aan te zetten tot actie. Animatie is alom vertegenwoordigd. Er zijn meerdere soorten animatievideo’s waar je uit kunt kiezen om jouw doel te verwerkelijken. Zo heb je productvideo’s, explainer video’s, videocommercials en zelfs complete bedrijfsanimaties in jouw eigen huisstijl. Maar wat is een bedrijfsanimatie dan?

Wat is een bedrijfsanimatie eigenlijk?

Door een bedrijfsanimatievideo te laten maken zorg je ervoor dat je op een frisse en vermakelijke wijze communiceert met bestaande en potentiële klanten, maar ook met je personeel. Een bedrijfsanimatie bestaat uit een zakelijke cartoonstijl, die je huisstijl goed reflecteert. Het doel van de bedrijfsanimatie is om jouw product, dienst of de organisatie zelf onder de aandacht te brengen op een amusante manier. Een bedrijfsanimatie kan zowel voor interne als externe doeleinden gebruikt worden.

Waarom zou je voor een bedrijfsanimatie kiezen?

Waarom zou je een animatievideo laten maken voor jouw bedrijf? Een bedrijfsanimatie straalt eenvoudigweg professionaliteit uit. In een korte, duidelijke video wordt een visuele uitleg gegeven over een product, dienst of het bedrijf. De kijker weet hierdoor waar je bedrijf voor staat en wat hij kan verwachten zonder lappen teksten te hoeven doornemen. Hiermee onderscheid je jezelf van je concurrenten. 

Kenmerken van een goede bedrijfsanimatie

Een goede animatievideo laten maken, dat doe je bij een professioneel animatiebureau zoals Playforward. Hier zullen deskundige animators een op maat gemaakte bedrijfsanimatie creëren, passend bij jouw boodschap en bedrijf. Een goede bedrijfsanimatie bevat de volgende kenmerken:

  • Niet te korte, maar ook zeker niet te lange video om de aandacht van de kijker goed vast te houden.
  • Heldere, beknopte boodschap zodat de informatie niet te diep gaat.
  • Zakelijke cartoons om professionaliteit uit te stralen.
  • Huisstijl van jouw bedrijf weergegeven in video voor herkenning.