Ererondje
Image default
Industrie

Een magneetventiel kiezen voor uw toepassing

Wanneer u magneetventielen gaat selecteren, zijn er bepaalde zaken essentieel om te weten. Wat is bijvoorbeeld de aansluitmaat, de maximale druk/werkdruk en het juiste materiaal voor de body? Maar is het bijvoorbeeld ook medium en is de omgeving explosievrij? Wanneer u hier antwoord op heeft, is het mogelijk om het juiste magneetventiel te kiezen om uw medium in de juiste richting(en) te sturen, te managen en ook te controleren. Maar wat is een magneetventiel nu precies?

Kleppen die elektromagnetisch bedient worden

Kortgezegd zijn magneetventielen (ook wel elektroventielen of magneetkleppen) kleppen die elektromagnetisch bediend worden. Het blokkeren, leiden of doorlaten van vloeistoffen en gassen wordt met behulp van deze kleppen mogelijk gemaakt. Denk aan openen, stoppen, doseren, verdelen of mengen van media door middel van twee of meer poorten. Daarnaast komt hier ook elektrische stroom bij kijken die door solenoïde/spoel gestuurd wordt. Wilt u magneetventielen kopen? Bekijk dan het uitgebreide assortiment van aim fluid control. Met hun magneetventielen kunt u uw medium (neutraal, stoom, heet water, agressief, pneumatiek en explosiegevaarlijk) eenvoudig in de juiste richting(en) sturen.

De verschillende magneetventielen

Wanneer u in de webshop van aim fluid control rondkijkt, ziet u al snel dat er veel verschillende soorten magneetventielen verkrijgbaar zijn. Denk bijvoorbeeld aan 2-weg en 3-weg magneetafsluiters. In principe bestaan er vier verschillende magneetventielen, deze zijn:

  • Drukgestuurde ventielen
  • Servogestuurde ventielen
  • Direct gestuurde ventielen
  • Semidirect gestuurde ventielen

Neem contact met hen op

De experts van dit bedrijf helpen u graag om tot de juiste technische én prijstechnische oplossing te komen. Dit is hét bedrijf voor het regelen en meten van uw vloeistof- & gasstromen. Zie bieden nog veel meer aan, naast een magneetventiel. Denk hierbij aan afsluiters, pneumatiek cilinders, pneumatiek ventielen, actuators en fitting materiaal. Vraag om persoonlijk advies van een magneetventiel specialist of bekijk hun aanbod online. Indien gewenst plant u ook een afspraak met hen in door het contactformulier op hun website in te vullen.

https://www.aimfluid.nl/nl/