Ererondje
Image default
Zakelijke dienstverlening

Goederen importeren uit China: het belang van een offerte-analyse

Wilt u goederen importeren uit China, dan gaat u uiteraard op zoek naar offertes van diverse leveranciers. Dit helpt u een goed inkoopkanaal op te zetten en precies dat artikel geleverd te krijgen dat u voor ogen heeft. Niet zelden komt het voor dat u en een leverancier niet op dezelfde lijn zitten, terwijl dit wel het geval lijkt te zijn. Met het opvragen van een offerte kunnen vele teleurstellingen en financiële tegenvallers worden voorkomen. Een offerte geeft u veel informatie.

Het correct analyseren van een offerte

Een offerte in handen krijgen is een eerste stap in het goederen importeren uit China, maar deze vervolgens goed kunnen interpreteren is een tweede. Het juist kunnen analyseren van een offerte voorkomt veel misverstanden, die regelmatig dreigen wanneer iemand die hier geen kaas van heeft gegeten, mee aan de slag gaat. Een strategische sourcing organisatie als CSP, met diverse kantoren in China, kan u hierbij van dienst zijn. CSP heeft een goede relatie met een breed scala aan leveranciers in het land, wat voor zowel bestaande als nieuwe wederverkopers van belang is. 

Welke informatie bevat een offerte van een Chinese leverancier?

Wilt u goederen importeren uit China en ontvangt u ten behoeve daarvan een offerte van een leverancier, dan wordt daarin het betreffende product precies omschreven. Ook vindt u in dit document terug op welke wijze het transport na een eventuele aankoop zal plaatsvinden en hoe de zending verzekerd zal zijn. Daarnaast wordt de valuta waarin u dient te betalen vermeld, net als de geldigheidsduur van de offerte.

De Incoterm

Besluit u op basis van een offerte in zee te gaan met een Chinese leverancier? Doet u dit dan niet zonder een Incoterm af te spreken. Dit is een internationale standaard die de rechten en plichten van kopers en verkopers bij internationaal goederentransport beschrijft. Kortweg gezegd: in de Incoterm worden de taken, kosten en risico’s van zowel koper als verkoper opgesteld. CSP kan u ondersteunen bij de analyse van de door u ontvangen offertes. Ook kan deze organisatie u in contact brengen met andere leveranciers.

https://www.cspacific.com/