Ererondje
Image default
Hobby en vrije tijd

Hoe een digitale wereld juist kan helpen om meer mensen te laten sporten

Met de komst van het internet is het aantal minuten dat, met name jongeren bewegen drastisch afgenomen. Geen goede ontwikkeling natuurlijk want bewegen is belangrijk om talloze verschillende gezondheidsredenen, zowel fysiek als mentaal. Tegelijkertijd kun je hier niet alleen het internet en de jongeren de schuld van geven. Waar jongeren tegenwoordig opgroeien in een digitale wereld, zijn veel sporten hier helemaal niet op ingesteld.

 Je begint nu met mondjesmaat applicaties te zien op sportscholen voor bijvoorbeeld het inschrijven voor sportlessen maar dat is een vrij beperkte oplossing. In dit artikel lees je meer over hoe we jongeren in beweging kunnen krijgen met behulp van technologie, in plaats van sport en technologie lijnrecht tegenover elkaar te zetten, zoals helaas nu nog veel gebeurt.

Waarom is bewegen voor kinderen zo belangrijk?

Dat volwassenen vaak te weinig bewegen en dat dit gevolgen heeft voor de gezondheid, zoals overgewicht, is inmiddels al wijdverbreide kennis. Maar waarom richten we ons dan specifiek op sporten bij jongeren. Omdat het juist voor jongeren, wier lichamen nog volop in ontwikkeling zijn, cruciaal om te bewegen. Het versterken van botten en spieren is noodzakelijk om klachten op latere leeftijd te voorkomen.

Hoe technologie jongeren aan het sporten kan krijgen

‘Kinderen blijven tegenwoordig steeds vaker achter een beeldscherm zitten dan dat ze naar buiten gaan en met leeftijdsgenootjes spelen’. Het is een stelling die je vaak hoort. Vaak gevolgd door de oplossing dat dan de schermtijd van jongeren maar ingeperkt moet worden door de ouders. Of je het daar nu mee eens bent of niet, het kan ook anders. Juist door technologie in te zetten. De Pokémon GO app van een tijdje geleden is een uitstekend voorbeeld van technologie die wordt ingezet om mensen in beweging te krijgen. Ook door een medaille te kopen en deze uit te reiken door deze te koppelen aan een bewegingsapp, sluit je al meer aan bij de digitale wereld waar nieuwe generaties in opgroeien. Zo sluit bewegen en sporten wat meer aan bij de beleving van jongeren in de 21e eeuw.

De rol van sportprijzen

Als jongeren sporten is het ze vaak meer om het plezier in beweging te doen dan om de sportprijzen. Toch moet je de kracht van deze sportprijzen niet onderschatten. Sportbekers of medailles bestellen zullen kinderen niet snel naar de sportschool of sportvereniging trekken. Maar ze kunnen wel het duwtje in de rug zijn waardoor een kind de volgende keer weer meedoet.

Door medailles online te bestellen en te personaliseren krijgen kinderen een persoonlijk aandenken aan een leuke dag mee. En waar draaide die dag om? Precies, bewegen!

Gerelateerde artikelen

Origineel uitgaan in Antwerpen? Ga voor speeddating!

NGPouches.com – dé nicotine pouches groothandel

Speeddating ervaring opdoen? Surf dan naar www.speeddating-belgie.be