Ererondje
Image default
Zakelijke dienstverlening

Hoe kunt u onnodige kosten voor VvE beheer voorkomen?

Als eigenaar van een woning in een appartementencomplex, bent u waarschijnlijk wel bekend met de maandelijkse voorschotbedragen voor de VvE. Als u het voorschotbedrag aan de hoge kant vindt en het u niet duidelijk is waar deze kosten op gebaseerd zijn, dan is het raadzaam eens uit te zoeken waar de kosten voor VvE beheer vandaan komen.

Waar komen de kosten voor VvE beheer vandaan?

U betaalt maandelijks een voorschotbedrag of servicebedrag aan VvE beheer waarmee kosten voor gemeenschappelijke ruimten en voorzieningen worden betaald. U kunt hierbij denken aan elektriciteit, verwarming en verlichting voor gemeenschappelijke ruimten, glasverzekering, dagelijks onderhoud en services als schoonmaak en storingsdiensten en de kosten voor beheer en administratie. De onduidelijkheid komt vaak voort uit de reservering voor groot onderhoud. Een groot deel van het voorschotbedrag wordt gereserveerd voor grote onderhoudsprojecten en renovaties van bijvoorbeeld het trappenhuis, de liftinstallatie of het dak. Maar wanneer er niet tijdig onderhoud wordt gepleegd kunnen kleine reparaties uitgroeien tot ingrijpende klussen en daarmee de kosten voor groot onderhoud flink opdrijven. Wanneer uw beheerder op tijd onderhoud pleegt kunnen onnodig hoge kosten voor VvE beheer worden voorkomen.

Hoe zorgt u ervoor dat u niet te veel kwijt bent aan kosten voor VvE beheer?

Het is dus zaak om een VvE beheerder uit te kiezen die het onderhoud niet laat versloffen waardoor er onnodig dure reparaties nodig zijn. Een goede beheerder legt zijn onderhoudsplanning vast in een Meer Jaren Onderhouds Plan(MJOP). Het onderhoudsplan bevat een duidelijk overzicht met de planning voor onderhoudswerkzaamheden zodat u weet waar u uw geld aan uitgeeft. Een beheerder die tijdig onderhoud pleegt voorkomt dat u te veel kwijt bent aan de kosten voor uw VvE beheer. Wanneer u op zoek bent naar een betrouwbare beheerder dan kunt u overwegen in zee te gaan met MijnKeus! VvE beheer. Deze beheerder werkt met een MJOP en kan een op maat gemaakt pakket met u samenstellen.

https://mijnkeusvvebeheer.nl/