Ererondje
Image default
Zakelijke dienstverlening

Is het verplicht om een beroepsaansprakelijkheidsverzekering te vergelijken en af te sluiten?

Het vergelijken van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering en het afsluiten ervan is zeer nuttig wanneer u voor uw beroep anderen adviseert, of wanneer de voortgang van projecten van uw inzichten en werkzaamheden afhankelijk is. Stelt u zich bijvoorbeeld voor dat u als ICT-consultant werkt en een fout maakt bij een belangrijk project, waardoor de lancering van een website ernstige vertraging oploopt. Het is dan aannemelijk dat de betreffende klant u aansprakelijk stelt voor de vermogensschade die hij of zij hierdoor heeft opgelopen. Door een beroepsaansprakelijkheidsverzekering te vergelijken en af te sluiten, verzekert u zich hiertegen.

Voor welke beroepsgroepen geldt een verzekeringsverplichting?

Een dergelijke verzekering, die kortweg ook wel BAV wordt genoemd, is niet voor iedere zzp’er of zelfstandig ondernemer verplicht. Een verplichting geldt enkel voor verschillende beroepsgroepen zoals advocaten, notarissen, accountants en architecten. Daarnaast kan het soms zijn dat een opdrachtgever of branchevereniging u verplicht tot het afsluiten van een BAV. Dit is steeds vaker een vereiste. Opdrachtgevers willen zichzelf hier financieel mee indekken.

Waar verzekert u zich tegen met een BAV?

Door een beroepsaansprakelijkheidsverzekering te vergelijken en af te sluiten, verzekert u zich doorgaans tegen financiële schade ten gevolge van een beroepsfout, het verlies van documenten en de verweerkosten bij onterechte claims. Wilt u een beroepsaansprakelijkheidsverzekering vergelijken? Dan bent u bij VEZA Verzekeringen aan het juiste adres. Dankzij de handige vergelijkingstool waarvan u bij dit assurantiekantoor gebruikmaakt, wordt u geen dief van uw eigen portemonnee en vindt u een verzekering die maximaal bij uw wensen aansluit.

De scherpste prijs en hoogste kwaliteit

VEZA Verzekeringen betreft een assurantiekantoor dat sinds 2004 verzekeringen voor zowel zakelijke als particuliere klanten op een heldere manier verzorgt. Dankzij de uitgebreide vergelijkingstools kunt u er zeker van zijn dat u via dit kantoor een verzekering afsluit die de voor u beste prijs en hoogste kwaliteit biedt. Sluit u hier een verzekering af, dan krijgt u een digitale polismap die u altijd toegang tot uw verzekeringsgegevens biedt.

https://www.vezaverzekeringen.nl/