Ererondje
Image default
Dienstverlening

Kelderlekkage: welke oplossing is voor u het beste?

Kelderlekkage is in Nederland een bekend fenomeen en specialisten zoals Van de Vossenberg helpen u dit met de laatste technieken te verhelpen. Bij ons staat het grondwater nu eenmaal erg hoog en dat kan vochtproblemen onder uw woning veroorzaken. En dat heeft dan weer als gevolg dat er schimmels ontstaan, ongedierte wordt aangetrokken en in het ergste geval uw draagconstructie wordt aangetast. Dat wilt u voorkomen en gelukkig zijn er dan voldoende opties.

Afdichting van uw muren

Als uw muren lekken, dan moeten ze opnieuw waterdicht worden gemaakt. Een specialist, zoals Van de Vossenberg uit Ysselsteyn, zal dan uw muren aan de binnenkant stuken met een waterafstotend cement. Ze maken als het ware een waterdichte doos van uw kelder waar geen vocht meer naar binnen kan. Naderhand is uw kelder weer droog en uw woning veilig.

Bodemisolatie

Soms denkt u dat u kelderlekkage heeft, maar worden de plassen op de vloer eigenlijk veroorzaakt door hoog grondwater. Dat herkent u als deze plassen groter worden tijdens een regenachtige periode, maar uw muren droog blijven. Bodemisolatie met EPS of schelpen is dan een uitstekende en betaalbare oplossing als het probleem niet te ernstig is.

Injectie van de muren

Optrekkend vocht in de muren veroorzaakt ook kelderlekkage. Dit treft u vaak aan bij oudere gebouwen zonder onderkapping. De bakstenen trekken het grondwater op en houden het vast. Er ontstaan natte plekken en schimmels aan de onderkant van uw gevelmuren. Dit probleem lost u op door uw muren te laten injecteren met een vochtafstotende gel.

Een afwateringssysteem

Is de kelderlekkage ernstig en niet met één van de bovenstaande methodes op te lossen, dan is het het beste als u een afwateringssysteem laat plaatsen. Het vocht wordt dan uit uw kelder gepompt waardoor het daar weer droog en aangenaam wordt. Er is voor elke soort kelderlekkage een oplossing. Hoe sneller u er wat aan doet, hoe lager de kosten voor het verhelpen van de schade.

https://vossenbergbv.nl/