Ererondje
Image default
Particuliere dienstverlening

Koester je overleden baby

Bij Houvast Uitvaartzorg zijn er alleen maar ervaringsdeskundigen en professionals werkzaam die jou helpen bij het afscheid nemen van je overleden baby. Je kan ervoor kiezen om je kindje mee naar huis te nemen, maar als je dat niet prettig vindt, is dat natuurlijk ook volkomen begrijpelijk. De dames van Houvast Uitvaartzorg stellen de juiste vragen en denken met je mee om te bepalen wat het beste bij jullie past. Kiezen jullie er toch voor om jullie overleden kindje mee naar huis te nemen? Dan kan deze uitvaartzorg jullie baby eventueel vervoeren, maar dit mogen jullie ook zelf doen. Eenmaal thuis hebben jullie de tijd om te beseffen dat jullie vader en moeder zijn geworden. Jullie overleden baby is maar kort bij jullie en door hem of haar mee naar huis te nemen, kan je op elk gewenst moment bij hem of haar zijn.

Het verdriet delen met je naasten

Door je kindje thuis op te baren, kunnen jouw geliefden langskomen om samen het verdriet en herinneringen te delen. Het opbaren van je overleden baby kan in een babykoeling die Houvast Uitvaartzorg persoonlijk komt installeren. Dit wordt zowel dag als nacht voor je gedaan, zodat je op elk gewenst moment je kindje mee naar huis kan nemen. Het koelgedeelte is een plastic matje waar gekoeld water doorheen stroomt. Deze is flexibel, zodat jullie baby in een mandje, kistje, wiegje of box kan worden opgebaard. Jullie kunnen ook kiezen voor de watermethode, waarbij je kindje na de geboorte in het water wordt gelegd. Hij of zij neemt dan een ontspannen houding aan en je kan je baby aanraken en uit het water halen om hem of haar vast te houden. Licht balsemen is ook een mogelijkheid, maar is afhankelijk van de zwangerschapstermijn en de fysieke conditie van je kindje.

Neem contact op met de ervaringsdeskundigen

De dames van Houvast Uitvaartzorg zorgen voor jullie en jullie overleden baby in Oisterwijk en omgeving. Zij zijn dag en nacht bereikbaar en zijn werkzaam in een straal van 45 minuten rondom Waalwijk, Noord-Brabant. Zijn jullie hierbuiten woonachtig? Twijfel ook dan niet om contact met hen op te nemen.

https://www.houvast-uitvaartzorg.nl/