Ererondje
Image default
Zakelijke dienstverlening

Kies voor Metamorfoze en laat allerlei materialen digitaliseren

Het Metamorfoze programma is opgericht door de Nederlandse overheid om het verval van het culturele erfgoed tegen te gaan. Hierbij is GMS een ervaren partner. Dit bedrijf uit Alblasserdam, in regio Rotterdam, heeft ruim 30 jaar ervaring met archiveren. De organisatie is gespecialiseerd in archiefdigitalisering. Deze specialisten voldoen als een van de weinige bedrijven aan de Metamorfoze kwaliteit van de Koninklijke Bibliotheek.

Het stappenplan tijdens een Metamorfoze project

Door het uitvoeren van een Metamorfoze project worden uw materialen zorgvuldig gedigitaliseerd zodat u deze veilig laat stellen. Dit wordt gedaan aan de hand van een speciaal stappenplan. Het stappenplan ziet er als volgt uit:

  • Projectplan. De specialisten zijn al vanaf de eerste dag betrokken bij het Metamorfoze programma en hebben hierdoor veel ervaring opgedaan met het uitvoeren van de projecten. Zij weten dus als geen ander wat er allemaal bij het programma komt kijken. Er word een projectplan opgesteld, waarin alle stappen die doorlopen dienen te worden in detail omschreven zijn.
  • Inventarisatie en inname. De specialisten inventariseren alle materialen. Daarna worden de wensen en eisen vastgesteld volgens de Metamorfoze richtlijnen. Wanneer er overleg heeft plaatsgevonden en er goedkeuring is vanuit de opdrachtgever, worden de materialen ingeklaard.
  • Uitvoering. Het materiaal wordt gedigitaliseerd zoals dit beschreven is in het projectplan. Dit bedrijf heeft een aparte controleprocedure ontwikkeld. Hierbij worden proefbatches, doelen per dag en nog meer andere normen omschreven. De specialisten zorgen zo voor een goed verloop van het Metamorfoze traject.
  • Digitale bestanden. Indien nodig bewerken de specialisten de materialen. Hierbij wordt uiteraard gelet op de indexering en de structurering van de bestanden. Wanneer alles is voltooid, worden de materialen én bestanden teruggestuurd naar de opdrachtgever.

Laat uw materialen veiligstellen door experts

Doordat het digitaliseren van materialen een specifiek klusje is, doet u er goed aan om dit te laten uitvoeren door een expert. Zoals u merkt, werken de specialisten met veel zorg en aandacht aan het digitaliseren van allerlei soorten materialen. Indien u meer informatie over het Metamorfoze traject wenst, schroom dan niet om contact op te nemen met het bedrijf.

https://gmsnl.com/