Ererondje
Image default
Particuliere dienstverlening

Uitgeverij in eigen beheer, uitbesteden of doe je het samen?

Het uitgeven van een boek is mogelijk lastiger dan het schrijven ervan. Je hebt twee standaard opties. Of je doet de uitgeverij in eigen beheer of je besteedt het uit. In het eerste geval houd je zelf controle en bespaar je geld, maar neem je wel een zware taak op je schouders. De tweede situatie is veel gemakkelijker, maar daar zit ook een prijskaartje aan verbonden. BigBusinessPublishers uit Utrecht biedt je een derde optie aan. Doe via hen de uitgeverij in eigen beheer en je bepaalt zelf hoeveel je uitbesteedt en hoeveel je zelf op je neemt. Ze bieden hun diensten ook in Noord-Holland aan.

Wat doet deze specialist voor jou?

Deze uitgeverij is zich bewust van de financiële restricties waar veel schrijvers mee te maken hebben. Ze realiseren zich ook dat uitgeverij in eigen beheer niet altijd goedkoper is. Het aansluiten bij het CB is bijvoorbeeld erg lastig en prijzig. Geef jij je boek uit in eigen beheer, dan pakken zij dat voor je op en verzorgen ze de distributie voor je. Jij houdt je dan voornamelijk bezig met de opmaak en het promoten van je boek. BigBusinessPublishers richt zich op non-fictie boeken van bijvoorbeeld experts, ondernemers, onderwijzers en zorgverleners uit Utrecht en Noord-Holland. Zij laten jou doen waar jij goed in bent, terwijl ze jou helpen op het gebied waarin zij uitblinken.

Extra services

Zoals al even aangegeven bepaal je zelf de mate waarin je de uitgeverij in eigen beheer zelf doet of uitbesteedt. Er zijn dan ook een aantal extra optionele services die ze aanbieden en waarvan je gebruik kunt maken (of niet). Zo kunnen ze je helpen met het schrijven van een goede flaptekst, want dat is toch de tekst die voor interesse zorgt. Ook kunnen ze jouw boek toevoegen aan hun correspondentie met boekhandels, voor extra zichtbaarheid. Jij bepaalt, zodat de uitgeverij in eigen beheer exact zo gedaan wordt als jij voor ogen hebt.

https://www.bbpublishers.nl/