Ererondje
Image default
Hobby en vrije tijd

Mijn eerste 3d pen

Toen ik voor het eerst een 3dpen zag was ik direct enthousiast. Ik ben er informatie over gaan zoeken op internet en uitgezocht waar ik het goedkoopste zo’n pen kon kopen. Ook heb ik me verdiept in de vulling van de pen, het filament. En hoe het een en ander werkt. Nadat ik een pen had besteld, ben ik eenvoudig begonnen met platte tekeningen over te trekken. Ik heb gewoon een kleurboek van mijn kinderen gepakt en smurfen over getrokken. Dat vonden mijn twee kinderen ook geweldig. Ik durfde nog niet meteen mijn kinderen met de pen te laten werken. Toen nog niet althans.

Nieuwe versies van de 3d pen

Ik denk dat ik wel een van de eersten in mijn omgeving was die met een 3d pen begon te werken. Inmiddels heb ik verschillende vriendinnen aangestoken en wisselen we leuke modellen met elkaar uit. Maar ook mijn kinderen hebben nu een eigen 3d pen. Nu ik weet waar je op moet letten, zoals de hete punt van de pen, heb ik ze goed kunnen uitleggen wat ze wel en niet moeten doen met een 3d pen. Mijn eerste pen is allang vervangen door een nieuwere versie en ik heb al gezien dat er weer een nieuwere versie op de markt is.

3d Tekenen met de kinderen

Wat ik bij mijn eerste pen wat onhandig vond, was de dikte van de pen. De generaties 3d pennen die erop volgden waren al dunner. Dus blijkbaar was dat ook voor anderen een nadeel. De pennen van nu hebben meer grip. Ook voor mijn kinderen is de smallere pen veel beter, ze hadden grotere moeite met mijn oude dikke pen. Het is een activiteit geworden waar wij binnen ons gezin veel plezier aan beleven. Tijdens het tekenen komen er de leukste gesprekken tot stand. Erg gezellig.

Voor meer info :

Gerelateerde artikelen

Zoveel fietsmanden maar welke is geschikt voor jou?

Weg met de dagelijkse sleur

Ontdek de snoepfabriek in Candy Crush Soda Saga