Ererondje
Image default
Financieel

Persoonlijke leningen op lange termijn versus persoonlijke leningen op korte termijn

Persoonlijke leningen zijn de meest gewilde kredietoptie geworden voor individuen die een groot aantal van hun unieke behoeften willen financieren. Er is veel vraag naar deze directe persoonlijke leningen omdat ze snel worden uitbetaald met minimale documentatie. Afhankelijk van de kredietgeschiedenis, arbeidsstatus en andere geschiktheidscriteria, zijn er verschillende opties beschikbaar voor kredietnemers om persoonlijke leningen te kiezen op basis van rentetarieven die het beste bij hun behoeften passen.

Deze persoonlijke leningen worden ook grofweg onderverdeeld in langlopende en kortlopende leningen, op basis van de looptijd van de lening. Bij persoonlijke leningen op korte termijn is de aflossingstermijn twee jaar of minder, terwijl bij persoonlijke leningen op lange termijn de aflossingstermijn tussen de 2 en 12 jaar kan liggen. Kortlopende leningen zijn ideaal om kleine bedragen te lenen voor onmiddellijke behoeften, hoewel de rentetarieven hoog kunnen zijn. Een lener moet de ambtstermijn kiezen op basis van zijn / haar financiële capaciteit en behoeften. In deze onvoorspelbare tijden hebben we vaak te maken met directe behoeften, waarbij snelle leningen een tijdelijk vangnet bieden voor tientallen kredietnemers. Laten we eens kijken naar de grote verschillen tussen persoonlijke leningen op korte en lange termijn en de voor- en nadelen van beide die leners kunnen helpen bij het kiezen van de looptijd die het beste bij hun behoeften en gemak past.

Voordelen van persoonlijke leningen op korte termijn

Geen onderpand nodig

Persoonlijke leningen op korte termijn zijn meestal ongedekt. Een lener hoeft geen zekerheid of onderpand te verpanden om deze lening veilig te stellen. De kortetermijnlening is voordelig als u een jonge lener bent of een lening op eerste termijn die geen zekerheid heeft om te verpanden. Met andere woorden, om deze lening veilig te stellen, hoeft u uw auto, woning of andere activa niet te verkopen in ruil voor de lening. De kortetermijnlening is ook de reden waarom de rentetarieven hoger zijn bij dergelijke ongedekte leningen.

Multifunctionele lening

Men kan om een groot aantal redenen gebruikmaken van kortetermijnleningen. U kunt kortetermijnleningen gebruiken voor huwelijkskosten, medische noodgevallen, buitenlandse vakanties, woningrenovaties of het kopen van meubels of elektronica enz. In wezen kan men een kortetermijnlening nemen voor verschillende onmiddellijke doeleinden.

Snelle uitbetaling

Deze leningen worden gesanctioneerd en snel uitbetaald als de behoefte onmiddellijk is, en er zijn geen zekerheden die moeten worden verpand. Dit zijn gemakkelijke leningen die de minste hoeveelheid documentatie vereisen, waardoor de uitbetaling ook snel gebeurt.

Minste documentatie

Persoonlijke leningen op korte termijn zijn probleemloos, en afgezien van primair identiteitsbewijs en bankrekeninggeschiedenis, zoeken kredietverstrekkers geen complexe documenten. Aangezien de geldschieter niet een groot aantal documenten van verschillende afdelingen hoeft op te halen om zijn terugbetaling of geschiktheid te bewijzen, wordt het hele proces probleemloos en wordt het zonder veel vragen gesanctioneerd.

Toegankelijker

U hoeft niet meerdere rondes bij banken en andere financiële instellingen te doen om een persoonlijke lening op korte termijn te krijgen. Vaker kan dit met slechts een paar klikken online worden gedaan zodra u aan het primaire geschiktheidscriterium voldoet. Met online apps en virtuele helpcentra is toegang krijgen tot deze persoonlijke leningen op korte termijn eenvoudiger dan voorheen.

Nadelen van persoonlijke leningen op korte termijn

Hoge rentepercentage

Hoewel u misschien sluit de lening met een korte looptijd, de rente is hoger bij deze kleine leningen omdat het risico voor de geldschieter hoog is, voornamelijk omdat deze persoonlijke leningen op korte termijn beschikbaar zullen zijn zonder zekerheid en onderpand. Voor de aflossing van deze leningen wordt een aanzienlijk bedrag van uw rekening afgeschreven.

Schuldproblemen

Korte termijnleningen helpen bij het voldoen aan onmiddellijke financiële behoeften; daarom kan de lener een lening aangaan om zijn onmiddellijke financiële verplichtingen af te betalen. In dit proces is het mogelijk dat hij/zij de bank door de hoge rente of na aflossing van de lening niet volledig kan terugbetalen en niet veel overhoudt. Hoewel kortetermijnleningen eruitzien als een snelle oplossing, kunnen ze later gevolgen hebben en de persoon in de schulden brengen.

Voordelen van persoonlijke leningen op lange termijn

Verlaagde rentevoet

De rentetarieven op persoonlijke leningen zijn over het algemeen hoger dan die van andere woning- of autoleningen. Hoe langer de aflossingstermijn is, hoe flexibeler de rente zal zijn. Daarom zal een persoonlijke lening voor de lange termijn van bijvoorbeeld 6 jaar een betere rente hebben dan een persoonlijke lening van 2 jaar voor de korte termijn.

Verlaagde aflossingslast

Omdat de aflossing van langlopende persoonlijke leningen over een langere periode plaatsvindt, zijn de termijnen goed gespreid en is de maandelijkse aflossing laag. Daarom zullen langlopende persoonlijke leningen de aflossingslast voor een groot deel verminderen in vergelijking met kortlopende persoonlijke leningen. Er zijn online verschillende EMI-calculator-apps voor persoonlijke leningen beschikbaar die u kunnen helpen bij het kiezen van een looptijd die past bij uw maandelijkse EMI-betalingen.

Verbetert kredietscore

Een kredietscore van 750 of hoger is ideaal in de ogen van de kredietverstrekker. Het gebruik van een persoonlijke lening op lange termijn is geschikt voor uw credit score. Aangezien dit het betalen van EMI’s over een lange periode inhoudt, toont het uw financiële discipline en zorgvuldigheid en hoe langer deze zorgvuldigheid wordt getoond, hoe beter de kredietscore wordt. Daarom kan een lange en verantwoorde aflossingsperiode de kredietscore van de lener helpen verbeteren.

Meer in aanmerking komen voor een persoonlijke lening

Hoewel de geschiktheidscriteria voor persoonlijke lening online eenvoudig en minimaal zijn, het kiezen van een persoonlijke lening op lange termijn werkt beter om uw geschiktheid te verbeteren. Omdat wanneer u kiest voor een langere looptijd voor terugbetaling, de EMI’s lager zijn, wat de sanctionering gemakkelijker maakt omdat de kredietverstrekkers het gevoel hebben dat u de leningen voor een langere termijn hebt afgesloten. Het in gebreke blijven bij terugbetaling is lager dan bij kortlopende leningen, waarbij terugbetaling sneller moet gebeuren en gepaard gaat met hogere EMI’s.

Helpt bij het behalen van langetermijndoelen

Lange persoonlijke leningen zijn perfect om financiële langetermijndoelen te realiseren. Hoewel persoonlijke leningen op korte termijn worden gebruikt voor onmiddellijke financiële behoeften, is het beter om voor langetermijnleningen te gaan als u een aantal belangrijke levensdoelen bereikt die zich over een bepaalde periode uitstrekken. Met langlopende persoonlijke leningen kan bijvoorbeeld de buitenlandse opleiding van een kind of een langdurige operatie beter worden gepland.

Komt in aanmerking voor aanvullende leningen

Omdat de terugbetalingslast lager is en de EMI’s relatief lager zijn, zou u meer in aanmerking kunnen komen voor een andere lening – als u eenmaal een bepaalde looptijd van een lening hebt beëindigd – bijvoorbeeld 12 EMI’s. Wanneer de associatie met de kredietverstrekkers langer is, verbetert de vertrouwensfactor en komt u in aanmerking voor meer aanbiedingen en leningen.

Ook interessant voor u: wat is liquiditeit?

Nadelen van persoonlijke leningen op lange termijn

Schulddrager voor een langere periode

Het is duidelijk dat hoe langer de looptijd van de lening is, hoe langer u in schuld. Bij persoonlijke leningen op korte termijn kunt u de aflossingen snel afronden, en de aflossingen op de lange termijn zullen tijd vergen, en daarom zult u gedurende een langere periode financieel gedisciplineerd moeten zijn.

Komt niet in aanmerking voor meer leningen

Hoewel u mogelijk in aanmerking komt voor aanvullende leningen na het voltooien van een vaste aflossingstermijn, komt u mogelijk niet in aanmerking voor andere leningen in een bepaalde periode zoals u al heeft gedaan een bestaande lening voor een langere periode. Het kan uw kansen op een nieuwe lening verkleinen, maar dat hangt ook af van uw inkomen en aflossingsbedrag enz. Ook het opzeggen van u creditcard kan een oplossing zijn om niet meer leningen aan te gaan.

Boete voor vervroegde aflossing

Terwijl vervroegde aflossing van leningen uw totale EMI en rente, soms kan dit leiden tot een boete. Dus als u besluit om het uitstaande bedrag van de langlopende persoonlijke lening vooruit te betalen, controleer dan of de kredietverstrekker een forse boete zal opleggen.

 

https://spaarbuidel.nl/creditcard/