Ererondje
Image default
Industrie

Verschillende manieren om aluminium te gieten

Perla AluCast is een expert op het gebied van gietwerk. Wanneer u een aluminium product laat gieten door deze specialist, wordt er aluminium in een metalen matrijs gegoten of gespoten. Er zijn meerdere technieken om dit te doen en er kunnen dan ook verschillende aluminium legeringen gebruikt worden. Uiteindelijk bepaalt de matrijs de vorm van het gietaluminium. Bij Perla AluCast produceren ze door aluminium te gieten met drie verschillende methodes:

  • Coquille gieten: hier wordt gebruikgemaakt van een permanente metalen matrijs.
  • Lage druk gieten: hier ligt de matrijs horizontaal in de machine.
  • Hogedruk- of spuitgieten: hier wordt vloeibaar aluminium onder hoge druk in de stalen matrijs gespoten.

Gietaluminium vervaardigen en lassen

Perla AluCast is dé specialist voor het vervaardigen en lassen van gietaluminium. De experts van dit bedrijf beheersen verschillende technieken voor het vervaardigen van aluminium na het gieten. Voor een complete afwerking laat u het gietaluminium lassen. Als het gietaluminium uit de matrijs komt en uitgehard is, is het product nog niet klaar voor verdere verwerking. Eerst moet het producten netjes worden afgewerkt. Door de specialisten van dit bedrijf wordt ieder product vakkundig ontbraamd. Ook worden aangietingen en ontluchtingen verwijderd. Daarna kunt u het gegoten aluminium laten lassen. Hierdoor kunnen andere gietstukken worden ingebouwd of gietvreemde delen kunnen worden gelast. Denk hierbij aan onderdelen van kunststof of staal, zoals bevestigingsmaterialen.

Vertrouw op deze specialist

Voor het foutloos en op tijd leveren van uw aluminium gietproducten vertrouwt u op deze specialist. Naast dat u bij dit bedrijf profiteert van grote kostenbesparingen, profiteert u ook van hoogkwalitatieve gietstukken. Dit bedrijf belt bovendien niet simpelweg de order door, maar is zelf in hoge mate betrokken en verantwoordelijk voor de productie van uw producten. Wilt u graag meer weten over de mogelijkheden bij het gieten van aluminium of het lassen van gietaluminium? Dan staan de experts van dit bedrijf u graag telefonisch te woord om u verder te helpen.