Ererondje
Image default
Mode en Kleding

Handige kleding om te dragen voor werk op de boerderij

Handige kleding om te dragen voor werk op de boerderij

Werken op de boerderij is een zeer fysiek actieve baan. Hier word je blootgesteld aan veel elementen, met name water, vuil en modder. Dit is altijd het geval, of je nu werkt in de groenteteelt of veeteelt. Bij dat soort werk is het dragen van een overhemd en een broek niet voldoende. Je zult ook moeten investeren in verschillende soorten kleding die je de nodige bescherming en functionaliteit zullen bieden. Voorbeelden van dit soort kleding zijn regenjassen zoals een maium regenjas, heavy duty laarzen en verschillende soorten hoofddeksels. Het is belangrijk dat je kleding draagt ​​waarin je goed kunt werken, zelfs als je wordt blootgesteld aan elementen zoals regen of sneeuw. Als je werkt op de boerderij heb je namelijk geen vrije dag. Weer of geen weer, boerderijen hebben continue zorg en onderhoud nodig om ze in topvorm te houden. Je zult ook vaak vuil worden als je op verschillende afdelingen van je boerderij werkt. Denk bijvoorbeeld aan het schoonmaken van dieren, het checken van gewassen, het opruimen van irrigatiesystemen en nog veel meer.

Een regenjas is onmisbaar

Regenjassen worden veel gebruikt op boerderijen. Ze houden je droog en warm tijdens regenachtige dagen en houden vuil van je kleding af. Tijdens je werk hier draag je verschillende lagen kleding. Deze meerdere lagen kleding zorgen ervoor dat je warm en schoon blijft. Maar deze kleding is meestal niet waterdicht of waterafstotend. Het dragen van een regenponcho of een ander type regenjas geeft je dan dat waterafstotende element waarmee je kunt blijven werken, zelfs als het regent. Regenjassen zijn een geweldig soort kleding vanwege het soort materiaal dat men gebruikt om het te maken. Stoffen zoals nylon, gore-tex en vinyl kunnen het binnendringen van water in je kleding voorkomen en toch zacht en flexibel aanvoelen. Het dragen ervan heeft niet echt invloed op hoeveel bewegingsvrijheid je hebt. Het is zelfs een ademende stof, waardoor het niet te warm wordt als je het draagt. Bovenal is het zeer licht van gewicht. Daardoor hoef je je effectief minder in te spannen tijdens het dragen.

Laarzen

Afgezien van een regenjas heren of dames, moet je ook letten op het soort schoeisel dat je aantrekt voor werk op de boerderij. Het type schoeisel dat je hebt, bepaalt of je je gemakkelijk over de boerderij kunt verplaatsen. Het bepaalt ook of je voeten gezond blijven als je actief aan het werk bent. Op een boerderij zijn laarzen het beste type schoeisel om jezelf mee uit te rusten. Laarzen zijn er in verschillende soorten, zoals leren en rubberen laarzen. Rubberen laarzen zijn meestal het meest geprefereerde schoeisel omdat het, net als regenjassen, waterdicht is. Het is van het grootste belang om je voeten droog te houden om aandoeningen zoals voetschimmel te voorkomen.

Hoofddeksels

Petten zijn een essentieel onderdeel van de kleding van een boer. Petten worden vooral gebruikt om je hoofd van schaduw te voorzien, zodat je kunt werken zonder het risico op een zonnesteek. Het kan ook dienen als schaduw om te voorkomen dat je ogen worden verblind door zonlicht. Sommige soorten hoofddeksels bevatten ook gezichtsbedekkingen om je gezicht te beschermen tegen stof als het hard waait.