Ererondje
Image default
Mode en Kleding

Welke BH in de puberteit?

Welke BH in de puberteit?

Heb jij één of misschien wel meerdere dochters, dan is het onvermijdelijk dat ze op een gegeven moment in de puberteit komen. Dit betekent vaak naast de nodige gedragsveranderingen ook wat lichamelijke veranderingen die langzaam beginnen te komen. Eén van de veranderingen die vaak als eerste optreden, is het groeien van borsten. Ze zullen uiteraard niet van de één op de andere dag ineens een volwaardige cup hebben, maar het zal wel ergens beginnen. Vooral wanneer dit gebeurt tijdens de middelbare school, is het belangrijk dat je hier als ouders serieus aandacht aan schenkt. Denk hier niet te makkelijk over, want dit kan zelfs leiden tot trauma’s bij je puber. 

Waarom al zo vroeg een bh

Veel ouders vinden het onzin dat hun dochter al op jonge leeftijd bij slechts een kleine vorm van borstgroei al een bh moet dragen. Toch is het belangrijk dit wel te doen. Het is natuurlijk ontzettend vervelend, dat je dochter naar school wordt gestuurd met een strak t-shirt waar je vervolgens alles doorheen kunt zien. Uiteraard hoef je ze niet direct te voorzien van een push up bh, maar beginnen met een panache sport bh is bijvoorbeeld een goede manier om ze ten eerste te laten wennen aan het dragen van een bh, maar ook om ervoor te zorgen dat het er voor andere natuurlijk uitziet. 

Welke bh kies je?

Vooral wanneer het allemaal net begint te groeien, is vaak een bh met cupmaat a nog niet geschikt om te dragen. Vaak is dan het advies om op jongere leeftijd te beginnen met een zogeheten kinder bh. Dit kan zijn in de vorm van een sport bh, maar is vaak net iets soepeler. Een sport bh zit namelijk relatief strak en of dit direct fijn is om mee te beginnen, dat valt nog maar te bezien. Naarmate ze ouder worden en ze een volwaardige cup hebben, kun je ze rustig een anita bh laten aanschaffen. Deze bh’s bieden goede ondersteuning en zijn verkrijgbaar vanaf cup a tot minimaal cup d. Hierin voelen ze zich vaak een stuk zelfverzekerder en is ook beter voor de ondersteuning van de borsten.

Zorg voor een goede maat

Veel meiden zullen zich willen spiegelen aan de andere meiden in hun klas. Omdat borstgroei niet leeftijdsgebonden is, kan het dus heel goed zijn dat andere meiden in de klas een grotere cupmaat hebben dan je eigen dochter. Probeer om je dochter rustig uit te leggen dat deze verschillen er zijn en ze zich nergens zorgen over hoeven te maken.