Ererondje
Image default
Mode en Kleding

Hoe verf je een leren jas?

Stel je hebt een aantal jaar geleden een dure leren jas gekocht. Je hebt hem jarenlang trouw gedragen en langzamerhand is er slijtage ontstaan. Je wilt je jas natuurlijk niet weggooien, maar de jas ziet er nu eigenlijk niet heel erg presentabel meer uit. In dit geval kan je je leren jas verven

 

Met de juiste leerverf, angelus leerverf bijvoorbeeld, kan je je oude vertrouwde jas weer presentabel maken en er nog jaren plezier aan beleven. Er zijn talloze kleuren om uit te kiezen, zodat je ook in plaats van de originele kleur te herstellen je er ook voor kan kiezen om een geheel nieuwe kleur aan te brengen. Zo heb je de mogelijkheid om de kleur van je leren jas te matchen met je auto bijvoorbeeld.

 

Ter voorbereiding is het altijd nodig om leer te reinigen met een preparer en een deglazer. Hiermee haal je het vuil weg en loop je minder kans op het leer te beschadigen dan bij acetone. Bij een jas is het handig om de grote vlakken op de jas aan te brengen met een spons en om voor de details en de moeilijk bereikbare plekken een kwast of penseel te gebruiken. Wanneer je de verf aanbrengt is het belangrijk dat de lagen niet te dik worden. Op deze manier voorkom je dat er dikke strepen in de verf te zien zijn, die ook in het eindresultaat nog duidelijk zichtbaar zijn. Meerdere dunne lagen zijn ook beter dan een dikke laag, aangezien de verf beter blijft zitten bij meerdere dunne lagen. Let wel altijd op dat de vorige laag droog is als je een nieuwe laag aanbrengt. Probeer wel de verftijd te beperken tot 24 uur en breng niet meer dan 4 lagen aan.

 

Nadat alle lagen zijn aangebracht dan je het geheel afmaken door een finisher te gebruiken. Zo bevochtig je het leer een beetje, aangezien het door de preparer en deglazer wat is uitgedroogd, en creëer je een mooi eindresultaat.

 

Voor meer info : https://www.leerverfshop.nl/