Ererondje
Image default
Dienstverlening

Post Traumatic Stress Stoornis Behandeling

Mocht je denken dat je je simpelweg op een dag wakker wordt en geen PTSD meer hebt, dan heb je het helaas mis. Er is professionele hulp, tijd en inspanning nodig om deze stoornis te overwinnen. Echter het is niet zo dat alle hoop verloren is, want het is behandelbaar. Het duurt normaal ongeveer 10-16 weken van behandeling voordat je je beter begint te voelen, maar je zult je uiteindelijk beter voelen, wat het belangrijkste is. 

Met PTSD Omgaan

Des te vroeger je behandeling opzoekt, des te beter zijn je kansen om te herstellen. Wanneer je PTSD onbehandeld laat wordt het uiteindelijk een chronisch mentaal gezondheidsprobleem dat zeer beperkend op je leven kan zijn, dus hoe eerder je een behandeling voor PTSD opzoekt, hoe beter de zijn je kansen dat de symptomen niet ingebakken en constant worden. 

De eerste stap in het beter worden is je huisarts opzoeken. Zij zullen met je praten en je symptomen evalueren, om te kunnen determineren of je echt PTSD hebt. Je arts kan je ook helpen met de omgang met de symptomen die je hebt.

Als de arts bepaalt dat je daadwerkelijk PTSD hebt zullen ze je waarschijnlijk doorsturen naar een professioneel op het gebied van de mentale gezondheid. Deze artsen zijn bijvoorbeeld psychologen, hulpverleners of psychiaters.

Er zijn vele verschillende behandelingen voor PTSD die je uit kunt proberen. Iets wat aangeraden wordt, is het praten over de gebeurtenis. Dit helpt mensen om de confrontatie aan te gaan met wat er met hun gebeurd is. De beste persoon om de gebeurtenis mee te bespreken zou een psycholoog, hulpverlener of psychiater zijn, omdat ze een beter begrip en meer hulpmiddelen hebben om je te helpen met alles verwerken.

Wanneer je je arts bezoekt zullen ze je helpen met de omgang met PTSD. Ze zullen een manier vinden om je te helpen met het verminderen van de onrust die de herinneringen veroorzaken. Sommige dingen die ze aan kunnen raden zijn ontspanningstechnieken, ademhalingsoefeningen en andere dingen die over het algemeen gebruikt worden om PTSD te behandelen.

Sommige dingen die je ook kunnen helpen:

  1. Lichaamsbeweging en goed eten
  1. Teruggaan naar je oude dagelijkse routine. Dit zal je helpen met wat structuur in je leven brengen.
  1. Niet teveel drinken of andere geneesmiddel gebruiken. De gevoelens die ze je geven duren niet lang

Nog iets wat je arts aan kan raden is dat je geneesmiddel uit probeert. Ze zullen de verschillende medicijnopties met je bespreken, inclusief de voor- en nadelen van elk geneesmiddel.

Persoonlijk advies van psycholoog in Haarlem

Voor meer info : https://www.depsycholoog.nl/haarlem