Rvs borstelen is een hele populaire afwerking en word tegenwoordig heel vaak toegepast. De rvs objecten dat worden geborsteld, worden vaak hevig gebruikt. Door de borstel effect is eventuele beschadiging niet goed te zien op de rvs objecten, dat zijn geborsteld.

 

Rvs herstellen

 

In veel branches en zelfs in het huis zijn er veel rvs objecten dat vaak worden gebruikt en hierdoor raken ze makkelijker beschadigd. Vaak ontstaan er krassen op deze rvs objecten. Wanneer de rvs glad is valt de beschadiging of kras gelijk op. De rvs objecten dat geborsteld zijn, hebben door het borstelen en soort van lijnen patroon. Door deze patroon valt beschadiging niet goed op en krassen vallen al helemaal niet op.

 

Mocht de beschadiging erger worden of komen er grote krassen op, dan is dit geen probleem. Door rvs borstelen kan het weer herstelt worden en dit kan heel vaak gebeuren, waardoor geborstelde rvs altijd hersteld kan worden. Het is dan ook niet zo gek, dat rvs borstelen heel populair is, want het maakt de rvs veel duurzamer en het houd de onderhoudskosten laag.

 

Met machine of met de hand

 

Het borstelen van de rvs kan met de hand gedaan worden of met machines. Bij beide opties word er wel een machines gebruikt. Er is een kleine machine dat je met de hand vasthoud en waarmee de rvs handmatig geborsteld kan worden. De machine zit eruit als een boormachine, maar de kop bestaat uit een roterende borstel. Bij de tweede optie word de rvs in een machine gestopt, dat volgens een programma de rvs borstelt. De rvs gaat hierbij de ene kant erin en komt aan de andere kant geborsteld eruit.

 

Reinigen

 

Voor het borstelen word de rvs meestal gereinigd, zodat het vuil niet dieper in het metaal word geborsteld. De meeste bedrijven maken gebruik van een ultrasoon bad, om dit te doen. Dit is omdat een ultrasoonbad de rvs grondig kan reinigen, waardoor er helemaal geen vuil achter blijft.

 

De ultrasoon bad kan dit doen, omdat het gebruik maakt van geluidsgolven. Bij het reinigen word er dan ook enkel gebruik gemaakt, van de geluidsgolven op een lage frequentie. Het bad word gevuld met de reinigingsvloeistof en de rvs word in het bad gedaan. De ultrasoon bad stuurt dan geluidsgolven door het bad, dat voor sterke stromingen zorgt. Deze stromingen trekken al het vuil los en dringen zelfs door tot in de poriën van de metaal, ook daar trekken ze het vuil eruit.

Voor meer info : https://vangeenen.nl/