Ererondje
Image default
Aanbiedingen

Welk voer moet u uw puppy geven?

Welk voer moet u uw puppy geven?

Schattig, harig, en hongerig. Uw nieuwe huisdier is klaar voor puppyvoeding, en u wilt er zeker van zijn dat hij goed begint. Puppy’s groeien snel. En de juiste voeding is belangrijk voor de opbouw van sterke botten en tanden, het opbouwen van spieren en het leveren van alle energie die nodig is om te spelen en te leren.

Maar wat moet u ze te eten geven? Er zijn tientallen soorten puppy brokken. En dan is er nog het voer dat uw puppy van de fokker of het asiel heeft gekregen. Welk voer is geschikt voor uw puppy, en hoe weet u of het geschikt is? Als u zich afvraagt hoe u een puppy moet voeden, lees dan verder. Er is voor puppy speciale hondenvoer.

Hoe en waarom zijn de voedingsbehoeften van puppy’s anders dan die van volwassen honden?

Puppy’s groeien snel, bouwen botten en spieren op en ontwikkelen organen. Volwassen honden onderhouden hun lichaam. Uw puppy heeft extra voedingsstoffen nodig om zijn groei te stimuleren.

Wanneer moet een puppy vast voedsel gaan eten?

Puppy’s moeten vast voedsel krijgen vanaf ongeveer vier weken, wanneer ze niet alle calorieën uit de moedermelk kunnen halen. De meeste puppy’s worden met zes weken gespeend.

Hoe kies ik een puppyvoeding van hoge kwaliteit?

Begin met uw dierenarts te vragen wat hij aanbeveelt. In de eerste zes maanden of zo, veranderen de behoeften aan voedingsstoffen heel snel. En, ze laten de minste marge voor fouten. Vragen aan je dierenarts is dus een goed idee, omdat dierenartsen meestal diëten aanbevelen waar ze de meeste ervaring mee hebben.

Hoe weet ik of het puppyvoer aan de behoeften van mijn hond voldoet?

De Association of American Feed Control Officials stelt voedingsrichtlijnen op die de meeste fabrikanten van diervoeding volgen. Kijk op het etiket van de verpakking of er staat dat het voer voldoet aan de voedingsrichtlijnen van de AAFCO voor complete en uitgebalanceerde voeding, of dat uit voederproeven volgens de AAFCO-richtlijnen is gebleken dat het voer complete voeding biedt.

Naast deze vermelding moet op het etiket worden vermeld voor welke levensfase het voer geschikt is. Puppy’s moeten voer krijgen dat geschikt is voor de groei of voor alle levensfasen. Beoordeel de gezondheid van uw puppy na een maand of 6 weken op het voer. Ze moeten speels en energiek zijn, met een glanzende, dikke vacht. Gevormde bruine ontlasting is een teken dat uw puppy het grootste deel van de voedingsstoffen in het voer verteert.

Hoe vaak moet mijn puppy eten?

Puppy’s moeten vanaf het spenen tot vier à zes maanden, indien mogelijk, drie keer per dag eten. Na zes maanden zijn tweemaal daags voeden prima. Maar als u niet in staat bent om uw pup drie keer per dag te voeren, hoeft u zich geen zorgen te maken. Puppy’s kunnen zich aanpassen.

Hoeveel moet ik mijn puppy te eten geven?

Puppy’s moeten veel calorieën binnenkrijgen om hun snelle groei te voeden. In het begin betekent dat ongeveer twee keer zoveel per pond als een volwassen hond van hetzelfde ras. Puppy’s groeien het snelst tijdens de eerste vijf maanden.

Kijk voor voedingsdiagrammen op commerciële puppyvoeretiketten. U kunt ze als leidraad gebruiken. Ze geven aanbevolen hoeveelheden op basis van de leeftijd en het gewicht van de pup. Pas indien nodig aan om uw puppy in de beste conditie te houden, iets wat u misschien wekelijks moet doen.

Voor hondenproducten, ga naar Happy-Animal.nl.

 

Gerelateerde artikelen

Waarom schakelt u dit autobedrijf in voor kwalitatieve occasions in Dordrecht?

De isolatie van uw huis goed geregeld

Vakkundig en snel een LPG-installatie laten inbouwen door een betrouwbaar autobedrijf in Houten