Ererondje
Image default
Bedrijven

De camper

Veel mensen die voor het eerst met de camper op vakantie gaan worden helemaal verliefd op het ding. Je hebt geen verplichtingen, je kan gaan en staan waar je wilt. Je zou het kunnen zien als kamperen maar dan met wat extra comfort. Echter, wanneer je niet goed voorbereid op reis kan het ook uitlopen op een minder leuke ervaring. Zo kan de lokale wetgeving roet in het eten gooien, als je daar niet van op de hoogte bent. Ook wanneer de camper technische mankementen heeft tijdens de reis is dit erg vervelend, zeker als je voor de eerste keer op pad bent met een camper. De eerste vakantie met een camper kan een onvergetelijke worden, maar daarbij is goede voorbereiding wel essentieel.

De meeste mensen huren een camper, maar kopen kan natuurlijk ook. Bij dat laatste moet je niet alleen rekening houden met de aanschafkosten, maar ook met onderhoudskosten, afschrijfkosten en opslagkosten. Dit loopt jaarlijks al gauw in de duizenden euro’s. Voor velen is huren dus een stuk voordeliger en bovendien zorgelozer. Met een camper kun je in principe overal overnachten. Het is alleen niet overal toegestaan, maar de kans dat je daadwerkelijk gepakt wordt is vrij klein wanneer je een nachtje op een parkeerplaats in Frans dorpje staat. Dit kan handig zijn wanneer je tot diep in de nacht hebt doorgereden en de campings niet meer open zijn. Buiten de campings heb je in veel landen ook veel camperlocaties. Vaak zijn deze gratis, soms betaald. Het zijn heel eenvoudige plaatsen met beperkte service-voorzieningen. Hier mag je echter wel legaal staan.

Tot slot de tip om goed uitgerust de weg op te gaan. Denk startkabels, veiligheidshesjes, EHBO-koffer, gereedschapskoffer en dergelijke. Ook handig is een achteruitrijcamera van Zwitserland. Zeker wanneer je voor het eerst met zo’n groot voertuig gaat rijden kunnen die paar ogen extra aan de achterkant erg van pas komen. De firma van Zwitserland is een specialist op het gebied van achteruitrijcamera’s voor onder andere campers.

 

Voor meer info : http://vanzwitserland.nl