Ererondje
Image default
Gezondheid

Hoe kom je van donkere vlekken in je gezicht af?

Hoe kom je van donkere vlekken in je gezicht af?

Wanneer je donkere vlekken in je gezicht hebt wil je daar waarschijnlijk graag vanaf komen. Het helpt daarbij om te weten waar je vlekken vandaan komen. Voorkomen is immers beter dan genezen.

Waar komen de vlekken vandaan?

Vlekken in je gezicht kunnen ontstaan door verschillende oorzaken. Pigmentophopingen ontstaan doordat je huid wordt blootgesteld aan de zon, zonder dat dat die goed beschermd is. Echter kunnen vlekken ook ontstaan door gebruik van bepaalde medicijnen of door overproductie van een bepaald hormoon. Zwangere vrouwen krijgen daar bijvoorbeeld mee te maken. Tot slot kan een verkleuring ook schadelijk zijn doordat hij kankercellen bevat.

Wat doe je er aan?

Wanneer en verkleuring schadelijk is, moet je hem natuurlijk zo snel mogelijk laten behandelen door een arts. Vaak is een donkere vlek echter niet schadelijk. Veel vlekken voorkom je al door je huid goed te beschermen tegen de zon. Door een hoge factor te smeren wordt de aanmaak van pigment geremd.

Hoe kun je donkere vlekken in je gezicht verminderen?

Wanneer je graag snel en pijnloos van donkere vlekken af wilt komen, kun je het beste een blekende crème gebruiken. Die bleken de donkere vlekken op zodat ze minder zichtbaar worden. Een van deze crèmes is de crème van Skinlight. Dit merk valt op tussen het aanbod omdat hij puur op natuurlijke basis is gemaakt en geen chemische stoffen bevat. Er zit geen parfum in waardoor ook mensen met een zeer gevoelige huid de crème zonder problemen kunnen gebruiken. Skinlight schrijft voor één tot tweemaal per dag te smeren. Na drie weken zullen de vlekken dan al lichter zijn.

Voor meer info : http://www.skinlight.be/