Ererondje
Image default
Vakantie

Een reis naar Chili

Chili heeft qua vorm waarschijnlijk het opmerkelijkste karakter van alle landen. Hoewel het 4000 kilometer lang is. Om er even bij stil te staan, 4000 kilometer is van Moskou in Rusland naar Madrid in Spanje. 4000 kilometer is dus ongeveer diagonaal door Europa heen. Het is daarin tegen maar 150 kilometer breed. Deze vorm van het land heeft er alles mee te maken dat er zoveel te beleven is in het land op zich. Je kan het dan ook nooit allemaal in één reis bezoeken, als we uitgaan van een vakantie van maximaal drie weken. Doordat het land zo ongelofelijk lang is kent het veel verschillende soorten klimaten. In het land vind je hoge bergen, mooie steden, oeroud, ijs, meren en nog veel meer. Hierbij ook kort een paar mooi plekken in Chili.

Als eerst de Atacama-woestijn. Deze woestijn ligt in het Noorden van Chili en wordt bestempeld als de droogste plek op deze aarde. Je vindt er geisers, zoutvlaktes en een vulkaan. Een van de hoogte punten is El Tatio. Hier liggen veertig thermale bronnen en geisers.

De tweede plek is heel wat anders: Route Carretera Austral. Dit is een weg van 1200 kilometer lang die het Noorden en het Zuiden van Chili met elkaar verbindt. Je kan deze weg gebruiken om een groot deel van Chili te ontdekken. 

De derde en laatste plek is Nationaal Park Torres Del Paine. Dit prachtige gebied ligt in het Zuiden van Chili. De krijtrotsen hebben in de afgelopen duizenden jaren een eigenaardige vorm gekregen. Het landschap is hier heel divers en dit zorgt ervoor dat ook het leven hier heel divers is. Het is een populair wandelgebied.

Ben jij nog echt benieuwd? Ga dan is naar Djoser en bekijk de djoser ervaringen. Hier kan je echt een goed beeld krijgen van de verschillende gebieden en wat de bezoekers hier van vinden.

Voor meer info : https://www.dalreizen.nl/