Ererondje
Image default
Zakelijk

Vloerluik op maat

Exclusieve decoratie beschikbaar voor woningen en kantoren

Wie aan decoratie denkt, denkt in de meeste gevallen niet aan de vloer. Uiteraard kan een vloer een mooie marmeren glansvloer zijn, maar de werkelijke curiositeiten vinden we meestal aan of tegen de wand. En als het niet aan of tegen de wand staat, dan denken we toch eerder aan het plafond. Daar vormen ornamenten en plafondschilderingen een curiositeit in een warm huis of een stijlvolle zakelijke omgeving. Tot voor kort konden we enkel in musea soms een ‘vitrine’ vinden waar je overheen kan lopen. In de vitrine ligt iets van waarde uitgestald en is mooi uitgelicht. Op de een of andere manier komt het voorwerp het beste tot zijn recht als je er loodrecht op neerkijkt. Nieuwe interieursuitvindingen zoals deze vindt men doorgaans eerst alleen in publieke gebouwen, zoals musea en andere gebouwen waar kunst te beleven valt. Maar al snel worden oplossingen – als ze hiervoor aantrekkelijk zijn – ook aan de zakelijke markt aangeboden en in een later stadium zelf de particuliere markt.

Vloerluik op maat

Het woord ‘vloerluik’ klinkt een beetje als die houten plank in de hal van je huis onder je deurmat en die toegang biedt tot de met spinrag beklede kruipruimte of een kleine wijnkelder. Het vloerluik op maat heeft echter, net zoals in musea, een ware metamorfose ondergaan. Een vloerluik kan tegenwoordig van glas zijn, waar je gewoon overheen kunt lopen. Het vloerluik kan toegang bieden tot de wijnkelder, maar ook tot een nieuwe ruimte in de woning.

Vloerluiken in vormen en maten: maatwerk

Vloerluiken zijn tegenwoordig in de betere huizen en organisaties te vinden op hun eigen authentieke manier. Vloerluiken bestaan namelijk in soorten en maten en kunnen op vele manieren worden geleverd en aangebracht. Wil je je eigen wijnen uitstallen, maar geen ordinair wijnrek in je woonkamer? Je kunt een vloerluik aan laten leggen waar je al je flessen in kwijt kunt en altijd kunt bewonderen. Wil je geen glazen, maar liever een metalen vloerluik? Ook dat is mogelijk! Wellicht vindt u het fijn als het vloerluik niet zichtbaar is, maar wel gemakkelijk te openen is. Ook dat is mogelijk. Een klein, halfcirkelig vloerluik op maat dat zich elektrisch aangedreven kan openen, biedt een oplossing die weinig ruimte in beslag hoeft te nemen en die helemaal niet zichtbaar hoeft te zijn voor wie dan ook. Een hendel is vanwege de elektrische aandrijving niet nodig en op die manier is het mogelijk een ruimte in het pand voor de veiligheid tamelijk onzichtbaar te houden. Deze kleine ruimte biedt voldoende toegang tot een wenteltrap die je naar deze ruimte leidt. Ook is het mogelijk om uw kelder te verbinden met uw tuin. Op die manier kunt u desgewenst via een luik in de tuin uw kelder betreden. Bijkomend voordeel is dat extra daglicht in uw kelder valt. Het spreekt uiteraard voor zich dat deze luiken voor buiten dan wel honderd procent waterdicht zijn.

 

Praktisch

Het is dus duidelijk: een vloerluik is maatwerk. Of het nu elektrisch, van glas, verborgen of voor buiten is, alles wordt aangepast op de wensen en de smaak van de klant. Daarvoor is het nodig dat uitvoerig uw wensen besproken worden, voordat wij met een ontwerp komen. Hierna wordt ook in de praktijk gekeken of de plannen realiseerbaar zijn, door het luik bij u thuis of op uw kantoor in te komen meten. Op die manier heeft u zelf ook een indruk hoe het luik er in de toekomst uit gaat zien. Vloerluiken worden vanuit Nederland in Nederland geleverd, maar ook België en Duitsland is onderdeel van het leveringsgebied.