Ererondje
Image default
Woning en Tuin

Moswanden

Moswanden zijn decoratieve muurelementen die bestaan ​​uit echt mos dat aan een muur is bevestigd. De meeste installaties zijn ontworpen met echt mos dat een conserveringsproces heeft ondergaan. Dit proces verlengt zowel de levensduur van de moswand als beperkt de onderhoudsbehoefte. Het geconserveerde mos leent zich ook voor oneindige ontwerpopties, omdat het mos kan worden gesneden en geverfd om in het stuk te passen.

In het wild groeit het vaak op rotsen en op schaduwrijke locaties. Dit mos biedt onderdak aan insecten, voedsel voor wilde dieren en natuurlijke bescherming voor bomen en planten. Omdat moswanden steeds populairder worden, zijn er locaties opgezet om duurzaam mos te kweken en te oogsten, speciaal voor kunst aan de muur. Eenmaal geoogst, wordt het mos schoongemaakt en vervolgens geconserveerd met een niet-giftige natuurlijke hars zoals plantaardige glycerine. Het mos kan ook worden geverfd om extra kleuren aan de muur toe te voegen.

Moswanden hebben de kracht om donkere zijtuinen en betonnen looppaden om te vormen tot elegante groene ruimtes. Ze hebben stoom gewonnen in een nieuwe trend genaamd ‘Interior Plantscaping’. Om tegenwicht te bieden aan de toenemende schermtijd, brengen huiseigenaren het groen naar binnen. U bent misschien al bekend met kamerplanten zoals varens, vetplanten en sansevieria, maar deze hebben allemaal onderhoud nodig. Moswanden hebben nooit water nodig, en ze veroorzaken ook geen vuil. Dat komt doordat het mos behouden blijft en niet actief groeit!

 

Wat zijn de voordelen van een moswand?

Moswanden zijn veel meer dan alleen een mooie decoratie. Ze verbeteren de luchtkwaliteit, bevorderen gezondere geest en lichaam, verminderen geluidsoverlast en verlagen zelfs het energieverbruik van uw huis.

 

Schonere, gezondere lucht

Mos is een prachtige plant die de lucht blijft zuiveren nadat het is geoogst en geconserveerd. Moswanden werken dag en nacht hard en absorberen kooldioxide en verontreinigende stoffen uit de lucht. Het mos zet al dat bast vervolgens om in de biomassa die het mos gezond houdt. Moswanden binnenshuis kunnen de luchtkwaliteit binnenshuis aanzienlijk verbeteren, en mosmuren buitenshuis reinigen de lucht voor vogels, eekhoorns, vissen, bomen en planten in de natuur.