Ererondje
Image default
Woning en Tuin

Voordeelen epoxy- en gietvloeren

 Epoxyvloeren hebben net als gietvloeren een aantal voordelen. Hieronder een aantal van die voordelen.Kijk ook eens op de website van gietvloer italia als je hier meer over wil ontdekken.

Waterdicht

Een belangrijk voordeel van de epoxyvloer is dat de vloersoort waterdicht is. Hierdoor kan de vloer zowel in de industrie als in huis worden toegepast. Door de waterdichte eigenschappen van de vloer krijgt vocht geen kans en is schoonmaken een fluitje van een cent.

Makkelijk schoonmaken

Epoxyvloeren worden natuurlijk ook vies, maar een groot voordeel is dat de vloeren makkelijk zijn schoon te maken. Epoxyvloeren zijn naadloos waardoor er nauwelijks vuil in of tussen de vloer kan komen. Zo wordt schoonmaken wel erg eenvoudig!

Een isolerende werking

Vloeren voelen al snel koud aan. Met name houten vloeren die niet goed zijn geisoleerd voelen snel koud aan. Gietvloeren zijn van zichzelf een stuk warmer dan andere vloersoorten. Dat is op zichzelf al een goede eigenschap, maar in combinatie met vloerverwarming wilt u helemaal niet anders meer. Epoxyvloeren zorgen met hun naadloze plaatsing voor een goede afdichting en geven vocht en tocht geen kans. Zo is het huis sneller warm en bespaart u daardoor op uw energierekening. U hoeft immers minder te stoken om het huis op temperatuur te krijgen.

 Ook nog geluid dempen

Naast de warmte isolatie is de epoxyvloer ook geluidsdempend. Zo blijft het geluid beter binnen en ondervindt u minder hinder van geluidsoverlast van buiten.

Voor meer info : http://www.gietvloer-groningen.nl