Ererondje
Image default
Woning en Tuin

Zweten, zweten, je werk vergeten

Je kent het wel, zo’n dag dat je al ’s ochtends op je fiets stapt naar je werk en bedenkt dat die dag een drama zal worden. En uiteraard krijg je gelijk, voordat je op je werk aankomt, begint het al benauwd te worden. Al zwetend stap je van je fiets af, loop je het pand binnen en hijs je jezelf de trap naar boven op.

Inmiddels aangekomen in je kantoor, plof je neer op je bureaustoel. Je start je computer op en zet het raam direct daarna open. Zodra je dit doet merk je al dat dit eigenlijk helemaal geen goed idee is. Dus je duwt het raam maar weer dicht. Rond 11 uur is de hitte niet meer om te houden, je stropdas heb je een uur geleden al op de kapstok gegooid. Je jasje had je vanochtend niet eens aangetrokken.

Je plakt vast aan je bureaustoel en haalt het zoveelste bekertje water voor een beetje verkoeling. Het bekertje heb je op voor je terug bent op je plek. Je merkt dat je eigenlijk nog helemaal niets hebt gedaan aan die marktanalyse die je vanmorgen had willen schrijven. Je merkt dat je steeds je mailtjes blijft beantwoorden om maar geen werk te hoeven doen waar je bij na moet denken.

Hoe kom je nu zo’n dag door? Ik zou het niet kunnen normaal gezien, ik houd van warmte, maar dan wel op mijn vrije dagen. Lekker in de zon op een terrasje met vrienden een koud biertje drinken. Op kantoor wil je natuurlijk een lekker fris briesje door je haar voelen. Bij ons op kantoor hebben ze inmiddels de oplossing: Een plafondventilator, niet zo’n truttig ding als je in de jaren 80 had, maar gewoon een roestvrijstalen hart met plexiglas rotors eraan.

Airco is al snel een hele investering, heeft allerlei gaten nodig om zijn lucht van buiten te halen. Een plafondventilator heeft alleen maar een ophangpunt en stroom nodig. Voor de prijs dat we een airco konden kopen konden we al snel 5 ventilators ophangen, heerlijk gewoon! Ik plak niet meer aan mijn stoel en kan dus weer genieten van het warme weer, ook als ik naar mijn werk toe moet!

Voor meer info : http://www.plafondventilator-online.nl/