Ererondje
Image default
Zakelijke dienstverlening

Juridisch vertalen: een serieus stukje vakmanschap

Wanneer we het hebben over professioneel juridisch vertalen, hebben we het over een serieus stukje vakmanschap. Vertalen is op zich al een vak apart. Een ieder kan gebruik maken van vertaalmachine. Echter, inhoudelijk de lading precies weten te dekken vanwege een correcte vertaling is een vak apart. Om een goede vertaling te kunnen maken, moet iemand twee talen écht vloeiend spreken en schrijven. Zeker wanneer het aankomt op juridisch vertalen, is dit van groot belang. Bij juridisch vertalen gaat het doorgaans immers om een belangrijke en gevoelige inhoud. Een écht juiste vertaling is hierbij dan ook erg belangrijk.

Een vertaler die écht goed is

Een tekst invullen bij een vertaalmachine kan iedereen. Echter, inhoudelijk een sterke vertaling maken, kan niet iedereen. Om te kunnen spreken van een écht goede vertaler, moet iemand meerdere talen machtig zijn. Iemand die twee talen vloeiend spreekt, kan alle mogelijke stukken vertalen. Zo kan een goede vertaler bijvoorbeeld ook juridisch vertalen. Wanneer iemand bepaalde juridische stukken naar een andere taal vertaald moet hebben, is correctheid van groot belang. Juridisch vertalen is dan ook iets wat u enkel over moet laten aan de professional op dit gebied. Juridisch vertalen is namelijk echt alleen weggelegd voor de allerbeste vertalers. 

Wat houdt juridisch vertalen in?

Zoals de term al doet vermoeden gaat het bij juridisch vertalen om het vertalen van juridische stukken. Het gaat hierbij om teksten met een juridische inhoud. U kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld een brief van een advocaat. Maar ook overige stukken die gebruikt worden bij een rechtszaak kunnen een vertaling nodig hebben. Er zijn tal van verschillende brieven te bedenken met een juridische inhoud die om een vertaling kunnen vragen. Van een dagvaarding tot een dwangsom, het gaat inhoudelijk om belangrijke stukken. Bij juridisch vertalen staat de precisie van de vertaler dan ook voorop. Een verkeerde vertaling kan de lading van de tekst immers compleet veranderen.

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Burn-out coach: voor iedereen een passende begeleiding

Belastingadvies van een expert in regio Eindhoven helpt u bij complexe vraagstukken

Audiovisueel specialist te Utrecht: alles voor uw wensen