Ererondje
Image default
Mode en Kleding

Vlinder zonnebrillen

De vlinder zonnebril

Toen

Vlinder zonnebrillen, ook wel bekend onder de naam Cat Eye (kattenoog) zonnebril deden hun intrede in 1950-1960. De vlinderbril kent zijn oorsprong in de eind jaren ’50 en de jaren ’60. Zoals het vaak gaat met nieuwe modeaccessoires gaat het met de populariteit goed wanneer beroemdheden ermee gezien worden. In die tijd was het Audrey Hepburn, die met vele verschillende modellen vlinder zonnebrillen in Hollywood rondliep, net als Marily Monroe en Dame Edna. Zij hielpen de Cat Eye zonnebril aan echte befaamdheid.

Nu

Zoals zo vaak in de fashion wereld komt mode altijd wel weer een keer terug. En dat is in de wereld van de zonnebrillen niet anders. We hebben de vlinder zonnebril al weer verschillende jaren ‘hard’ zien terugkomen in het straatbeeld. Bekende merken zoals Ray-Ban, Vogue en Michael Kors waren er als de kippen bij om de Cat Eye zonnebril terug te brengen. Tegenwoordig zien we sterren Gwen Stefani, Kate Moss, Scarlett Johannson en Penelope Cruz weer vaak verschijnen met deze modieuze vlinder zonnebril die oude tijden doet herleven.

Merken en modellen Ray-Ban heeft met de RB4208 de retro look van de vlinder zonnebril weer naar deze tijd vertaald. Mooi oversized gevormd met uitstraling van stijl en klasse waar elke vrouw mee gezien wilt worden. Ook de beroemde Amerikaanse modeontwerper Michael Kors bleef niet achter met het ontwerpen van een stijlvolle vlinder zonnebril. De Micheal Kors MK2010B 60 BORA BORA straalt alles uit waar Kors voor staat: luxe, gratieus, vintage en tijdloos. Het montuur is van kunststof in de kleur roze en de glazen zijn bijpassend, roze oplopend. Vogue is gekomen met de VOGUE EYEWEAR – VO2819S, waarbij de Cat Eye zonnebril ook weer is teruggebracht van vintage stijl naar het heden. Dat is ook gebeurd met de VOGUE EYEWEAR – VO2771SH, afgewerkt met parels aan de zijkanten.

Voor meer info : https://www.fuva.nl/zonnebrillen/michael-kors/